Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 juli 2023

Uitzending Radio Signaal donderdag 27 juli

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

Knip Weesperstraat

Bart Weggeman (beleidsmedewerker Toegankelijkheid & Mobiliteit) van Clientenbelang Amsterdam is te gast. Met Bart gaan we het hebben over de overlast door de knip in de Weesperstraat. Cliëntenbelang heeft klachten geïnventariseerd en ging met de gemeente hierover in gesprek. We maken de balans op.

 

Niet iedereen in de wijken rondom de Weesperstraat vond de knip vervelend. Wel waren er problemen met de bereikbaarheid van voorzieningen voor bijvoorbeeld ouderen en is het bezit van een auto eigenlijk steeds moeilijker.

 

Buurtbewoonster Joyce Engelhart vertelt over het effect van de knip voor Stadsdeel Centrum - Oost. Voor sommigen was het een zegen, voor anderen en vooral groepen die hulp nodig hebben, was het overlast. Zorgbehoevenden waren moeilijk te bereiken voor mantelzorgers, konden zelf moeilijk op stap, de toegankelijkheid nam af en de overlast toe. 

 

Met Joyce hebben we het ook over de verschillende vormen van burenhulp. Wat kunnen we met elkaar doen tegen eenzaamheid? En waar staan we eigenlijk nu veel ouderen geen beroep meer kunnen doen op noodzakelijke zorg en mantelzorgers niet altijd even makkelijk bij hen kunnen komen?

 

Geld inzamelen voor schoolspullen

Kun je aan de inhoud van een schooltas zien uit wat voor gezin een kind komt? Veel ouders van gezinnen met een laag inkomen kunnen de kosten voor de meest basale schoolspullen niet dragen. Bewoners van de Cremerbuurt (Oud - West) Shannie Ataliede en Tessa Wernink zijn een inzamelingsactie begonnen voor schoolspullen voor kinderen van wie de ouders het financieel moeilijk hebben.

 

Robin Block

Tot slot: een interview met muzikant, zanger, dichter en schrijver Robin Block. Hij vertelt over zijn net verschenen dichtbundel 'Handleiding voor Ontheemden'. Het resultaat van 3 jaar intensief schrijven en eigenlijk een heel leven aan bewustwording van hoe zijn familiegeschiedenis raakt aan de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië. Natuurlijk is de muziek in deze uitzending ook van Robin Block.

Thumbnail Robin Block.jpg

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.