Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

9 januari 2024

Uitzending Radio Signaal over vluchtelingen

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met mededelingen en een actuele agenda.

 

Stichting Bootvluchteling

Het laatste kabinet (Rutte 4) viel vanwege verschil van mening over het inperken van de vluchtelingenstroom. Maar hoe worden vluchtelingen eigenlijk opgevangen in Europa en wat kunnen inwoners van Amsterdam en omstreken hen bieden?

 

Esther Vonk Stichting Bootvluchteling.pngEsther Vonk, directeur van Stichting Bootvluchteling, is te gast. Esther vertelt hoe Stichting Bootvluchteling is ontstaan en wat zij als Nederlandse organisatie vluchtelingen aan fysieke en geestelijke psychische zorg bieden.

 

Ook zullen we het hebben over kamp Mavrovoeni op het Griekse eiland Lesbos. Hoe ziet het leven eruit daar voor vluchtelingen? En waar loopt de stichting tegenaan op hun zorglocatie?  

 

 

 

Karin Arendse Stichting Boost.jpgWerken aan integratie

Stichting Boost  is een ontmoetingsplek in Amsterdam waar mensen met en zonder vlucht achtergrond samenwerken aan integratie. In de studio ontvangen we directeur Karin Arendsen. De stichting werkt met wel 100 vrijwilligers en is een plek voor ontmoeting, scholing, informatie, sport en meer. Het ontmoeten en werken gebeurt vanuit gelijkwaardigheid. Integratie is de belangrijkste doelstelling van Boost.

 

Wat begon als een buurtgericht initiatief, is nu een stedelijk voorbeeld voor de rest van het land. Boost heeft naast een propvol en afwisselend week- en cursusprogramma, veel ontmoetingen en evenementen waarbij met veel organisaties wordt samengewerkt. Informele ontmoetingen en formele samenwerking gaan daarbij hand in hand.

 

Column

Glenda Westzaan leest haar column 'Éen technisch punctueel dingetje'.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.