Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 juli 2023

Uitzendingen Radio Signaal in augustus

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

Pride Amsterdam

Van 1 tot en met 6 augustus vindt Pride Amsterdam plaats. Tijdens de uitzending van 3 augustus luisteren we naar 2 afleveringen van het Youtube-programma X-Y-SEX met presentator Robbert Rodenburg. Hierin vraagt hij bekende LHBTIQ+’ers - zoals programmamaker Nicolaas Veul en singer-songwriter Shary-An - om persoonlijke, op maat gemaakte sexuele voorlichting te geven met de inspiratie die zij zelf gemist hebben.

 

Ook te gast is Ellie Lust, voormalig woordvoerder van de Amsterdamse politie en oud-topvolleybalster. Zij vertelt over levensgevaar, trauma's, monogamie en het uit de kast komen (coming-out).

Ellie Lust foto ellielust.nl.jpg

(Foto: ellielust.nl)

 

Radio Danspaleis

Op 10 aug een lekkere lange uitzending met Radio Danspaleis! Zij waren op 22 juni op bezoek in woonzorgcentrum d’ Oude Raai in de Pijp en spraken daar over mantelzorg. Omdat ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen, wordt er meer en meer een beroep gedaan op mantelzorgers.

 

Maar wie is de mantelzorger eigenlijk en wat is de relatie tot muziek? Te gast zijn mantelzorgers Mirza Zakir en Tineke van der Krol,  participatiecoach Marjan van der Meer, vrijwilligster Wil Blanken en Annemiek Hendriks, domeinmanager van Cordaan.

 

Reizen en toerisme

Op 17 augustus staan reizen en toerisme centraal. Veel Amsterdammers leven van het toerisme en de opbrengsten ervan kan de gemeente gebruiken voor mooie en minder mooie voorzieningen in de stad.  Anderen gaan gebukt onder de drukte en de herrie.

 

Hierdoor zou je de romantiek van het reizen bijna vergeten voor de toeristen, voor de inwoners die zelf elders vakantie vieren en voor de mens in het algemeen. We praten over toerisme hier en reizen naar 'daar' met reisbloggers, coachsurfers, buren van Airbnb-woningen en schrijvers over de romantiek en de plaag van reizen en toerisme.

 

Raad van Toezicht van Cliëntenbelang Amsterdam

Op 24 augustus zijn Maaike Riemersma, Angelique Tjon a Tjoen en Corné Deijkers te gast. Alledrie zijn ze lid van de Raad van Toezicht (RvT) van Clientenbelang Amsterdam. Maar wat doet een RvT eigenlijk? Wat zijn hun werkzaamheden binnen de RvT? En welke zaken spelen er op dit moment? We gaan het horen!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.