Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

20 juni 2023

Uitzendingen Radio Signaal in juli

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

Schijfster Conny Braam

Op 6 juli trappen we onze reeks Zomergasten af met de koningin van de historische roman: Conny Braam. Zij schreef ‘De revolutie van Pelle’. Hierin zoekt zij naar antwoorden op de vraag wat haar tot de rebelse meid heeft gemaakt die in mei 1968 na een laatste knallende ruzie met haar ouders op de trein naar Amsterdam stapt. Die zoektocht leverde een trilogie op; 3 generaties vrouwen en hun strijd tegen armoede, uitbuiting, racisme en oorlogsgeweld. In mum van tijd was deze trilogie aan de 3e druk toe.

 

(Tekst loopt door na foto).

Thumbnail Conny Braam.jpg

Conny Braam (foto Lillianne Kuijt)

 

Centraal in het interview staat de armoede en de strijd voor een menswaardig bestaan toen en nu (1884-1968). Conny was mede-oprichtster en jarenlang voorzitster van de Anti-Apartheids Beweging Nederland. In 1992 debuteerde ze met Operatie Vula (1992). In 2000 verscheen het eerste deel van de romantrilogie over de familie Abraham in IJmuiden 'De woede van Abraham', in 2002 gevolgd door 'De onweerstaanbare bastaard'. Het laatste deel 'Het schandaal' verscheen in 2004.

 

Bas Kok LinkedIn.jpegGeschiedenis Nieuw-West

Bas Kok (1966 ) is psycholoog en schrijver van boeken, essays, opiniestukken, columns en blogs. Hij schreef het boek 'Op een dag in Nieuw-West'. Amsterdam Nieuw-West heeft een eeuwenlange geschiedenis: Eerst als veenkolonie en later als land- en tuinbouwgebied in Sloten.

 

In de twintigste eeuw kwam in Amsterdam een westwaartse bevolkingstrek op gang. Van de Jordaan en andere buurten trokken stedelingen naar de wijken in Plan West en later naar die van het  Algemeen Uitbreidingsplan (AUP). De Westelijke Tuinsteden zijn het grootste werk van Van Eesteren, architect en stedenbouwkundige.

 

Zwangerschap en hersenen

In de uitzending van 20 juli besteden aandacht aan een onderzoek van het Amsterdam UMC (locatie AMC) naar ‘Zwangerschap en de Hersenen’. Tijdens een zwangerschap maakt het lichaam van de vrouw enorme hoeveelheden hormonen aan. Dit heeft niet alleen grote effecten op het lichaam zelf, maar ook op de hersenen. Hoe die veranderen, wordt onderzocht in deze studie. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.