Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

30 mei 2023

Uitzendingen Radio Signaal in juni

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

Coby van Berkum

Op donderdag 1 juni is Coby van Berkum te gast. Zij is sinds 26 april jl. Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving de onderscheiding uit handen van burgermeester Halsema met de woorden “Een gewone Noorderling maar met een buitengewone inzet en hart voor de buurt.”

 

Coby van Berkum foto PvdA Noord-Holland.jpgCoby was actief in diverse bestuursfuncties in stadsdeel Noord en bij toneelgroep Parels voor de Zwijnen. Deze toneelgroep maakt theater over het dagelijks leven van mensen en de acteurs brengen samen met de betreffende bewoners de voorstelling op de planken.

 

Bij Project My Red Light was Coby toezichthouder. Het project was een experiment voor vrouwen in de seksindustrie; een bordeel op de Wallen dat gefaciliteerd werd door de gemeente. 

 

Coby is ook betrokken bij De Ceuvel, een duurzame broedplaats voor creatieve en sociale ondernemers op een werf in Noord. Het Museum Amsterdam Noord heeft Coby als voorzitter. Het toegankelijke museum verbindt oude en nieuwe Noorderlingen en heden en verleden met elkaar door verhalen over thema’s die niet alleen vroeger, maar ook nu spelen. Het is gevestigd in het voormalig badhuis van Vogeldorp.

 

(Foto Coby van Berkum: met dank aan PvdA Noord-Holland)

 

Slechthorend Amsterdam

Op 8 juni is Marja der Kinderen te gast. Zij heeft Slechthorend Amsterdam opgericht en vertelt over de (onbekende) gevolgen van slechthorend zijn. Ook te gast is Brigitte Defaix. Zij is theatermaker en leidt Toneelgroep Jet. Toneelgroep Jet haalt haar inspiratie uit de ervaringen van de acteurs zelf. Ervaringen in hun leven met psychische problemen, psychiatrische aandoeningen en hoe zij hiermee omgaan. De stukken schrijven ze zelf, en de kleding en decorstukken maken ze ook zelf. In juni staan zij weer op het toneel.

 

Diversiteit in de zorg

Op 15 juni staan de problemen in de zorg rond diversiteit centraal. Een van de gasten is Malѐne Duijst, coördinator van het PLatform Mantelzorg Amsterdam. Met haar zullen we het hebben over de theatervoorstelling 'Broos: Mooie en nijpende kanten van mantel-ouderschap'. Broos is een muzikale, ontroerende en hoopvolle voorstelling over hoe je jezelf kwijt kunt raken in de zorg om een ander en is geïnspireerd op gesprekken met moeders van een zorgintensief kind.

 

De redactie werkt nog hard aan de uitzendingen van 22 en 29 juni. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.