Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

29 januari 2019

Is uw lid-organisatie al AVG-proof?

Afgelopen jaar hebben we in november de bijeenkomst ‘Nieuwe Privacy wetgeving AVG*' georganiseerd. Centraal stond de vraag 'Wat betekent dit voor mij als patiënt of cliënt?’ Een belangrijk signaal was dat (lid)organisaties ondersteuning willen bij de toepassing van de AVG-regels op hun eigen organisatie.

 

Vragen die bijvoorbeeld werden gesteld waren: 

  • Wat te doen als iemand stopt met vrijwilligerswerk? Mag hij de contactgegevens van zijn netwerk meenemen?
  • Hoe registreer je iemands toestemming?
  • Moet een schriftelijk archief altijd op slot? 
  • Hoe ga je om met sollicitatieprocedures en diversiteit: wat vraag je wel en niet? En wat registreer je en hoe? 

 

Cursus op 26 februari

De Vrijwilligers Centrale organiseert op dinsdag 26 februari van 14.30 tot 17.00 een cursus hierover. De cursus biedt een aantal handvatten om organisaties AVG-proof te maken. Na afloop hebt u antwoord op de vraag ‘Hoe zorg ik er voor dat de gegevens van de vrijwilligers veilig zijn?’

 

Deelname is gratis. Er zijn nog 15 plaatsen beschikbaar. Als blijkt dat meer vraag is, horen we dat graag. Wilt u meedoen, maar is de cursus vol? Mailt u dat dan even aan Daphne Bartels, onze functionaris gegevensbescherming via privacy@clientenbelangamsterdam.nl.  

 

Klik hier om het verslag van de bijeenkomst in november vorig jaar te lezen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

*AVG - De nieuwe privacywet 
Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze Europese wet heeft als doel om het fundamentele recht van gegevensbescherming te reguleren. De rechten van het individu worden hierin gewaarborgd: o.a. Recht om vergeten te worden, recht op inzage, recht op wijziging. De Autoriteit Persoonsgegevens ziet er in Nederland op toe dat deze wet wordt nageleefd, zowel door grote bedrijven als door kleine organisaties.