Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

20 juli 2023

Vacature Onafhankelijke Cliëntondersteuner Wlz (24-32 uur week)

Voor ons hechte en enthousiaste team Onafhankelijke Cliëntondersteuning zijn we per direct op zoek naar een Onafhankelijke Cliëntondersteuner (OCO). Iemand die het leuk vindt om oplossingsgericht te werken vanuit het perspectief van de cliënt met als werkgebied Amsterdam en Noord-Holland.

 

In het kader van onze individuele belangenbehartiging bieden wij in samenwerking met de landelijke Zorgbelangorganisaties cliëntondersteuning aan mensen die onder de Wet langdurige zorg (Wlz) vallen. In de WLZ staat beschreven dat alle cliënten en hun mantelzorgers recht hebben op cliëntondersteuning.

 

Bij de cliëntondersteuner staat het belang van de cliënt altijd voorop en ondersteun je de cliënt bij de uitoefening van zijn rechten. Problemen van structurele aard worden gesignaleerd en via de collectieve belangenbehartiging gecommuniceerd naar relevante partijen.

 

Over ons

Cliëntenbelang is een onafhankelijke organisatie met een duidelijk doel: de kwaliteit van leven verbeteren van mensen met een psychische, lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte, kwetsbare ouderen en mantelzorgers. Wij behartigen hun belangen op het gebied van zorg, welzijn, wonen, toegankelijkheid, vervoer, werk en inkomen. De cliënt staat hierbij centraal. Meer informatie over onze missie kun je vinden op onze website.

 

Wat ga je doen?

  • Je informeert en adviseert cliënten over diverse leveringsvormen van zorg en zorgaanbieders.
  • Je helpt een probleem of vraag van cliënten te verwoorden, zet de mogelijke oplossingen of antwoorden op een rij, en denkt mee over de besluitvorming rond die oplossingen (vraagverheldering).
  • Je ondersteunt bij het opstellen, evalueren en bijstellen van het persoonlijk zorgplan en/of het zorgplan.
  • Je bemiddelt tussen cliënt en instelling of zorgverlener, wanneer de cliënt vindt dat de geboden zorg niet passend is. En je signaleert en rapporteert knelpunten waar cliënten tegenaan lopen.
  • Tot slot lever je een bijdrage aan de communicatie van de afdeling, bijvoorbeeld via social media en bijdragen voor onze nieuwsbrief en website.

 

We zien graag dat je: 

  • Een relevante opleiding (SJD, HBO-Rechten, Social Work) hebt afgerond op minimaal HBO-niveau.
  • Kennis hebt van wet- en regelgeving van de langdurige zorg en Zorgverzekeringswet. In het bijzonder beschik je over kennis van en ervaring met tenminste één van de volgende Wlz-doelgroepen: mensen met een verstandelijke of psychische beperking of ouderen.
  • Integer, vertrouwenwekkend en luistervaardig bent; je neemt de cliënt met zijn behoeften, mogelijkheden en ambities serieus.
  • Methodisch kunt werken vanuit een vraag- en cliëntgerichte benadering.
  • Affiniteit met projectmatig werken hebt en gedane activiteiten tijdig en helder weet te registreren.
  • Sterke analytische vaardigheden hebt.
  • Een initiatiefrijke en flexibele persoonlijkheid bent, die zelfstandig en in teamverband kan werken.

 

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen is onderdeel van de indiensttreding bij ons.

 

Ons aanbod

  • Het betreft een boeiende functie voor 24-32 uur per week binnen een maatschappelijk relevante organisatie met enthousiaste collega’s en ervaringsdeskundigen.
  • Werktijden stellen we in overleg vast.
  • Je werkt samen in een prettig team (resultaatgericht met een grote vrijheid) binnen een organisatie, waarin veel kennis aanwezig is en scholing en supervisie tot het aanbod behoort.
  • Wij bieden een tijdelijk dienstverband van 1 jaar; in principe zetten we dit na 1 jaar om in een contract voor onbepaalde tijd.
  • Cliëntenbelang Amsterdam volgt de cao Sociaal Werk. Dit betekent onder andere een eindejaarsuitkering, een bijdrage in de zorgverzekering en geld omzetten in verlof of andersom.
  • Deze functie is ingedeeld in schaal 8 (maximaal € 4.323 bij een 36-urige werkweek).
  • De standplaats is Amsterdam. Het werkgebied strekt zich mogelijk uit tot de hele provincie Noord-Holland. Hybride werken is mogelijk.

 

Heb je interesse?

Stuur dan je CV met motivatie uiterlijk 13 augustus a.s. naar Wilco Schild (coördinator team Onafhankelijke Cliëntondersteuning) via sollicitaties@clientenbelangamsterdam.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wilco op 06 39 69 86 39.

 

Inclusieve werkgever

Wij streven ernaar om een inclusieve werkgever te zijn voor haar medewerkers. We zien de meerwaarde van diversiteit en waarderen verschillen en alle medewerkers komen tot hun recht.

 

We creëren gelijke kansen voor alle sollicitanten en nodigen daarom ook talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt uit om te solliciteren.

 

 

Wij zoeken graag zelf onze nieuwe collega, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel