1 april 2021

Van de vaccinaties moeten we het hebben

Inmiddels zijn er meer dan 2 miljoen prikken gezet in Nederland.
De GGD vaccineert momenteel mensen van 75+ en binnenkort is de volgende leeftijdsgroep aan de beurt. We ontvingen van hen een actueel overzicht met nuttige informatie, dat we u niet willen onthouden. 

 

Uitnodigingsbrief van het RIVM in eenvoudige taal

De uitnodigingsbrief van het RIVM is niet voor iedereen makkelijk te lezen.
Daarom heeft de GGD een eenvoudige versie met pictogrammen gemaakt en deze ook in vijf talen vertaald (Arabisch, Engels, Pools, Spaans en Turks).

 

Zo gaat het vaccineren bij GGD Amsterdam

Op website van de GGD vindt u praktische informatie over het vaccineren in de RAI en Sportcentrum Caland. Van adres en vervoersmogelijkheden tot loopafstanden én benodigde documenten.  

Er is ook een video waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe het vaccineren werkt. Deze video is in het Nederlands en in acht talen ondertiteld

 

Betrouwbare informatie over vaccineren en coronavaccins

Goede informatie is belangrijk bij de afweging om te vaccineren. Daarom heeft de GGD een aantal betrouwbare bronnen op een rij gezet met video's en informatie over veiligheid, bijwerkingen en andere onderwerpen. 

 

Feestdagen en vieringen

Er staan diverse feestdagen voor de deur. Om deze vieringen zo veilig mogelijk te laten verlopen, is er een overzicht gemaakt met tips en aanvullende maatregelen. U vindt het overzicht hier onder de kop: ‘Feestdagen en vieringen’. Het overzicht is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Turks en Arabisch.

 

Video’s over de feestdagen

Hindoestaanse feestdagen
Voor de Hindoestaanse feestdagen is een filmpje gemaakt met hindoe pandits en sleutelpersonen. Deze kan verspreid worden via de netwerken. U vindt het filmpje hier.

 

Islamitische feestdagen
Het filmpje over de ramadan is nog in ontwikkeling. De maatregelen zijn inmiddels veelal bekend, dus zal in dit filmpje worden ingegaan op erkenning, hoop en op wat er wél kan.De inhoud is op basis van gesprekken met verschillende moskeeën en sleutelfiguren tot stand gekomen.
 

Blijf op de hoogte

Vindt u het fijn om op de hoogte te blijven over wat de GGD doet? Schrijf u dan hier in voor hun nieuwsbrief.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel