Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

23 november 2018

Venserpolder een stukje toegankelijker

Sherry Jae Ebere werkte als ambassadrice voor toegankelijkheid mee aan het project Venserpolder Groeit en Leeft! “In korte tijd zijn er veel knelpunten opgelost, dankzij de medewerking van het stadsdeel”.

 

Het project is bijna afgerond en had als doel ‘een meer gezonde en leefbare wijk met bewoners die hierin het voortouw nemen’. Het begrip 'positieve gezondheid' was het uitgangspunt: zingeving en meedoen moesten net zoveel aandacht gaan krijgen als aandoening en ziekte.

 

Foto Sherry Jae.jpgSchouw

Sherry Jae heeft door het project meer buurtbewoners leren kennen. In april deed ze mee met een toegankelijkheidsschouw. “Het viel me op dat bouwvoorschriften en toegankelijkheid niet altijd gelijk opgaan. Bijvoorbeeld de traptreden bij de bushalte aan de Dolingadreef. Die voldoen aan de maximale toegestane hoogte, maar veel mensen gaven aan dat de trap voor hen, zeker met boodschappen, moeilijk begaanbaar was.” Gelukkig is de trap inmiddels aangepast.

 

Stoepen verlaagd

Sherry Jae is erg tevreden over stadsdeel Zuidoost. “Het stadsdeel dacht goed met ons mee. We hebben een paar keer overleg gehad en we kwamen wederzijds met voorstellen. De stadsdeelmedewerker heeft haar uiterste best gedaan om de verzoeken in te willigen.” Op veel plekken zijn de stoepen verlaagd, bijvoorbeeld bij vuil-, glas- en papiercontainers. Ook zijn de stoepen bij de Mytylschool aangepast, zodat je niet meer hoeft om te rijden om te kunnen oversteken.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel