Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

4 maart 2013

Versobering Atcg in 2013 van de baan

Afgelopen donderdag 28 februari jl. heeft Cliëntenbelang Amsterdam ingesproken tijdens een vergadering van de Raadscommissie Werk, Participatie en Armoede. Aanleiding was een voorstel van de gemeente Amsterdam om de Atcg, de gemeentelijke tegemoetkoming aan chronisch zieken en gehandicapten, voorlopig te handhaven. De regeling zou eigenlijk dit jaar versoberd worden. Het ziet er naar uit dat de gemeenteraad akkoord zal gaan met het voorstel. In haar inspraak drong Cliëntenbelang Amsterdam bij de raadscommissie aan het voorstel te steunen.

 

Omdat in het regeerakkoord is aangekondigd dat de Wtcg (landelijke tegemoetkoming) en de Compensatieregeling eigen risico zullen worden afgeschaft, wil de gemeente Amsterdam voorlopig afzien van de aangekondigde versobering. Daarvoor moet dan wel geld worden vrijgemaakt, en daar moet de gemeenteraad aansluitend nog wel mee instemmen.  

 

Gunstig voor Amsterdammers

Voor Amsterdammers die van deze regelingen gebruik maken is het een goede zaak dat de regeling voorlopig niet wordt versoberd. Zij krijgen anders in twee jaar tijd te maken met wijzigingen van drie regelingen die veelal een verlaging zullen betekenen. Het voorstel wordt op 3 april in de gemeenteraad behandeld.

 

Klik hier voor onze inspraakreactie.

 

Deel dit artikel