Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

28 november 2022

Vertoning film ‘Wei. Zorgen voor pap’

Ons Platform Mantelzorg Amsterdam (PMA) heeft op 3 november jl. de film ‘Wei. Zorgen voor pap’ vertoond. Na de film is het publiek in gesprek gegaan met de maker Ruud Lenssen. Hij is tevens de zoon van de hoofdpersoon in de film. 

 

Thumbnail docu Zorgen voor pap.jpegZijn vader is dement geworden en met de camera volgt hij hem in dat proces. Zijn vader heeft een weide en hoe leger zijn hoofd wordt, hoe leger de weide. 'Wei' is niet alleen een film over mantelzorg en dementie, maar bovenal een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

 

Alleen staan

De deelnemers aan het gesprek na afloop hadden allemaal ervaring hebben met dementie en mantelzorg in hun omgeving of zorg voor hun ouders op een andere manier. Veel mantelzorgers voelen zich alleen staan, omdat het ingewikkeld is als een familielid lijdt aan dementie.

 

Door het onvoorspelbare van de ziekte bieden buitenstaanders minder snel hulp. Dat is vaak heel anders dan wanneer iemand lichamelijk ziek is; dan vinden mensen in de omgeving het veel makkelijker om hulp te bieden. 

 

Informatie over dementie

1 op 5 mensen krijgt dementie. Een aanzienlijke groep in onze samenleving. Daarom vinden we het belangrijk om er aandacht aan te besteden. Om zo meer mantelzorgers en omstanders te bereiken met informatie over dementie en de verhalen over de mensen om wie het gaat. 

 

Film bekijken

Het PMA heeft de video aangeschaft. Vrijwilligers van ons die de film een keer willen bekijken bij ons in de vergaderzaal, kunnen een mail sturen naar platformmantelzorg@clientenbelangamsterdam.nl.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel