Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

7 november 2022

Videoreeks 'Wat gaat jou aan het hart?'

In de videoreeks 'Wat gaat jou aan het hart?' vertellen 5 Amsterdammers wat hen raakt als het gaat om inclusie, wonen, werken, toegankelijkheid, mantelzorg en zorg. Hoe is het om te leven in de stad als je een beperking hebt? Of als je al op jonge leeftijd mantelzorger bent? 

 

In het intro-filmpje leggen we uit wat we als Cliëntenbelang Amsterdam precies doen.

In dit filmpje is onze directeur-bestuurder Deborah aan het woord. Zij vindt het zonde dat veel kwaliteiten en talenten van mensen met een beperking onbenut blijft. “Er is veel argwaan en scepsis in het aanstellen van mensen met een beperking.”

 

In filmpje kijken en luisteren we naar Eric die zou willen dat iedereen zichzelf kan zijn: “Als je voortdurend bezig bent met of je wel in de wereld past, dan ben je niet jezelf.”

 

 Deze keer Inge. Zij is een jonge mantelzorger: “Weten dat je niet alleen bent, geeft heel veel steun.”

 

Deze keer Rianne: “Wat me raakt is dat kwetsbare mensen die het zwaar hebben niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Of dat ze niet kunnen meedoen aan de samenleving.”

 

Deze keer Tamara over psychiatrie, vooroordelen en acceptatie. “Psychiatrie of TBS in de wijk? Dan denken mensen vaak: ramen en deuren dicht!”


 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel