Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

1 september 2014

Volg de opleiding tot life coach!

In het najaar begint de opleiding tot life coach weer. Hiervoor zijn wij op zoek naar geschikte kandidaten. Doet u daaraan mee, dan kunt u in 2015 beginnen om andere mensen met een chronische ziekte of fysieke beperking te begeleiden. Zodat ze zelf de regie weer kunnen nemen in hun leven.

U bent geschikt om als life coach aan de slag indien u: 

  • Een beperking (handicap of chronische ziekte) heeft en van mening bent dat u deze beperking een aanvaardbare plaats in uw leven hebt gegeven.
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een positieve instelling.
  • Dit najaar voldoende tijd heeft om de training volledig te volgen en volgend jaar als coach werkzaam te zijn.
  • Passie heeft om andere mensen met beperkingen op vrijwillige basis bij te staan

Het werk van de life coach

Een life coach is ervaringsdeskundig en wordt getraind om mensen met een fysieke beperking of chronische ziekte te ondersteunen en begeleiden bij het zoeken naar een weg om keuzes te maken en doelen te bereiken.

Zelfredzaamheid en participatie zijn namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een functiebeperking moeten vaak veel meer hobbels overwinnen om aan het maatschappelijk leven te kunnen deelnemen. Toch willen de meeste mensen met een beperking gewoon baas zijn in eigen leven.

Maar hoe doe je dat, zelf de regie nemen in je leven? Wat moet je doen als het allemaal anders loopt dan je had gedacht? Waar vind je de kennis en ervaring om de juiste keuzes te maken? Een life coach helpt mensen ook bij het  vinden van antwoorden op deze vragen en twijfels.   

Informatie over training

De training (8 sessies) is kosteloos en vindt plaats op ons kantoor aan de Plantage Middenlaan 14 I in Amsterdam, op vrijdag in de maanden oktober, november tot en met 19 december (m.u.v. de herfstvakantie). U volgt de training met andere cursisten.

Eén sessie duurt vijf uur. Het huiswerk kost ook vijf uur per sessie en bestaat onder meer uit (Nederlandse) teksten lezen, oefeningen voorbereiden en een portfolio maken. Na het volgen van de training verbindt u zich aan het project Life Coach om in 2015 één of meerdere mensen te coachen.

De training wordt verzorgd door een aantal van de huidige life coaches, die jarenlange ervaring als coach hebben.

Aanmelden

Als u denkt dat u een geschikte kandidaat bent, stuurt u dan vóór 9 september een mail aan bij Annemiek Scheijde (projectleider) via a.scheijde@clientenbelangamsterdam.nl Graag met een korte beschrijving van uzelf, uw ervaring en motivatie en contactgegevens.

Op basis hiervan nodigen wij geschikte kandidaten uit voor een gesprek. Wilt u meer weten over de life coach, dan kunt u ook contact opnemen met Annemiek op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.00 en 15.00 uur op 06 42 68 14 53.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel