Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

16 juli 2020

Voor onze Kennisgroep zoeken we nieuwe leden

Regelmatig verschijnen in de media nieuwsberichten over kwetsbare mensen, zoals mensen met onbegrepen gedrag. Vaak wordt er ook over hen gesproken en voor hen besloten. Zie jij liever dat  (verbeter)plannen juist samen met hen worden gemaakt? En wil jij je met hart en ziel inzetten om de positie van mensen met ‘onbegrepen gedrag’ te verbeteren? Heb jij zin om met ons de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan? Lees dan verder en laat het ons weten! 

 

Kennisgroep

Vijf jaar geleden is er een landelijk programma gestart door het ministerie van VWS met als doel het creëren van een sluitende aanpak voor de zorg voor mensen met verward gedrag; wij noemen het liever onbegrepen gedrag.  Gemeenten en organisaties in de regio Amsterdam-Amstelland hebben met de Kennisgroep Personen met onbegrepen gedrag hier tot 2020 hard aan gewerkt.

 

De Kennisgroep vertegenwoordigt het client- en naastenperspectief en adviseert  (on)gevraagd, organiseert bijeenkomsten en werkt mee aan de uitwerking van projecten en beleid. Dit jaar willen wij opnieuw een actieve kennisgroep vormen met nieuwe leden.

 

Wij zoeken daarvoor enthousiaste vrijwilligers die ervaring hebben met en kennis hebben van minimaal één van de volgende gebieden:

  • Armoede
  • Dementie
  • Geestelijke Gezondheidszorg (GGz)
  • Verslaving
  • Dakloosheid
  • Jeugd (en gezin)
  • Diversiteit (afspiegeling van samenleving van de regio) 

 

Wat ga je doen?

Onder het motto ‘Niets over ons, zonder ons’ help je om de stem te vertolken van de mensen om wie het gaat. Dankzij jou beschouwen gemeenten de stem van cliënten en naasten als onmisbaar en wordt hun positie verbeterd. Je werkt daartoe mee aan het uitbrengen van adviezen aan de betrokken gemeenten en instanties. En je helpt met het organiseren van bijeenkomsten.


Werken vanuit verschillende perspectieven

Je praat mee tijdens overleggen en brengt signalen in uit de groep die jij vertegenwoordigt. Je kunt inspireren en anderen stimuleren om met andere ogen te kijken naar de onderwerpen, zodat ze er naar handelen. Vanuit diverse perspectieven werken we zo gezamenlijk aan verbeteringen.

 

Werken als team

Je draagt bij aan bewustwording en de-stigmatisering van mensen met onbegrepen gedrag. Hierbij zoek je actief de samenwerking met beleidsmakers, beroepskrachten bij relevante organisaties en mensen met onbegrepen gedrag. Als team zijn we in staat om signalen vanuit de regio te vertalen naar beleid.

 

Dit doen we in samenwerking met onze partners door bijvoorbeeld ervaringskennis te delen, deel te nemen aan gesprekken over het inzetten van ervaringskennis en/of door presentaties te geven. Hiermee ben je tussen de 4 en 20 uur per maand bezig. In ieder geval tot maart 2021. We vergaderen (digitaal) 1 keer per maand.

 

Wie zoeken wij?

We gaan graag het gesprek met je aan, als je jezelf in meerdere van de volgende eigenschappen herkent: 
 
Kennis & ervaring

  • Je hebt binding met de regio Amsterdam-Amstelland.
  • Je kent cliënten- of naastenorganisaties en bent er actief bij betrokken of betrokken geweest. Of hebt er een groot relevant netwerk.
  • Je hebt ervaring als cliënt of als betrokken naaste en hebt veel kennis over de hierboven genoemde onderwerpen.
  • Je hebt je ervaringen omgezet in een bron van kennis, die een positieve plek heeft gekregen in je leven. En kunt deze kennis functioneel inzetten. 

 

Competenties

  • Je neemt je ervaringskennis mee en hebt een goed overzicht over het werkterrein.
  • Je kunt aansluiten bij allerlei mensen door naar hen te luisteren, je in te leven en mee te voelen.
  • Je bent vindingrijk en neemt initiatief. En durft eigen(wijs) te blijven.
  • Je bent een doorzetter en hebt een opbouwende kritische houding.

 

Dit bieden wij je:

  • De mogelijkheid om jezelf op het gebied van beleidsbeïnvloeding te ontwikkelen.
  • Uitbreiding van je netwerk.
  • Ruimte om met een team van ervaringsdeskundigen samen te werken om het beleid en de hulpverlening te verbeteren.
  • Een vrijwilligersvergoeding van 25 euro per dagdeel (4 uur) met een maximale vergoeding van 170 euro per maand.

 

Wil je met ons aan de slag?

Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We zouden het heel leuk vinden als je jezelf op een creatieve en spontane manier presenteert. Maar het mag natuurlijk ook met het gebruikelijke CV en motivatiebrief. Stuur deze dan uiterlijk zaterdag 1 augustus naar Esther Kok via e.kok@clientenbelangamsterdam.nl

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther Kok (projectleider) via e.kok@clientenbelangamsterdam.nl of van maandag t/m donderdag op
06 23 28 44 53.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel