Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

27 november 2023

Vooruitblik op uitzendingen Radio Signaal in december

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl.

 

Voorkant boek Krachtige mensen in beweging.jpgKrachtige mensen in beweging

Op 7 december herhalen we de uitzending van 7 april 2022. Hierin vertellen Marian Vink en Daan Stremmelaar over hun boek 'Krachtige mensen in beweging'. In het boek beschrijven zij de geschiedenis van de Amsterdamse patiënten- en cliëntenbeweging en hoe de toekomst van deze beweging eruit kan zien.

 

Het boek biedt een kijkje achter de schermen van de patiënten- en cliëntenorganisaties in Amsterdam en is een mooie aanvulling op de sociaal-maatschappelijke geschiedenis van de stad en zijn inwoners.

 

Marian Vink is socioloog en gepensioneerd beleidsmedewerker/onderzoeker bij Clientenbelang Amsterdam. Daan Stremmelaar is behalve historicus en pedagoog ook beleidsmedewerker bij Clientenbelang Amsterdam.

 

21 december

In de uitzending zo vlak voor feestdagen kunnen tips voor leuke Kerstuitjes die betaalbaar dan wel gratis zijn niet uitblijven. Een uitzending in een warme Kerstsfeer.

 

Voorkant De revolutie van Pelle.pngDe revolutie van Pelle

Op 28 december herhalen we de uitzending van 6 juli jl.  met schrijfster Conny Braam, de eerste Zomergast dit jaar. Zij schreef ‘De revolutie van Pelle’. Hierin zoekt zij naar antwoorden op de vraag wat haar tot de rebelse meid heeft gemaakt die in mei 1968 na een laatste knallende ruzie met haar ouders op de trein naar Amsterdam stapte.

 

Die zoektocht leverde een trilogie op die ruim 80 jaar omvat (1884-1968). Drie generaties vrouwen en hun strijd tegen armoede, uitbuiting, racisme en oorlogsgeweld krijgen een gezicht: Keet, Grada en Lena. Er valt veel te leren.

 

Op een dag in Nieuw - West

Op 4 januari herhalen we de uitzending van 13 juli jl.. Te gast is Bas Kok,  psycholoog en schrijver van boeken, essays, opiniestukken, columns en blogs. Hij groeide op in Amsterdam Nieuw-West en Noord. Dit jaar verscheen zijn boek 'Op een dag in Nieuw-West'. "Waarom moest mijn geboortehuis tegen de vlakte?", vraagt Bas Kok zich af. Na een gelukkige kindertijd verhuisde hij op 10-jarige leeftijd uit Nieuw - West.

 

Jaren later is de nieuwbouwwijk van zijn jeugd grotendeels verdwenen. Hoe gaat de hoofdstad om met gewone Amsterdammers en de buurten waarin zij wonen? Het betoog van Bas mondt uit in een hoopvol perspectief.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.