Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

16 februari 2023

Vooruitblik uitzendingen Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Kinderboeken over diversiteit en inclusie

Op 2 maart is schrijver, columnist en onderzoeker Reza Kartosen-Wong is te gast. Hij schreef met zijn vrouw Chee-Han Kartosen-Wong (creatieve editor en mediamaker) de kinderboeken ‘Waar is mijn  Noedelsoep’ en ‘Gebakken Rijst met van alles en nog wat’ over meer diversiteit en een inclusievere maatschappij.
 

Vrijwilligerswerk

Op 9 maart gaat de uitzending over de grenzen aan vrijwilligerswerk met Dasha van Amsterdam (organisatieadviseur Vrijwilligers Centrale Amsterdam) en Malène Duijst (coördinator vrijwilligersbeleid bij Cliëntenbelang Amsterdam.

 

Vervolgde componisten tijdens WO II

Het pianisten duo Lucas en Arthur Jussen brachten vorig jaar hun cd 'Dutch Masters' uit, waarop zij onder andere werk van de Amsterdamse componist Leo Smit spelen. Daarom herhalen we op 16 maart de uitzending van 6 december 2019 over de Leo Smitstichting met oprichter en artistiek - directeur Eleonore Pameijer  en Arthur Frid, zoon van componist Géza Frid. De stichting is een kenniscentrum voor componisten (en hun werk) die tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolgd zijn. 

 

(De tekst loopr door na de afbeelding.)

Thumbnail Het Afvalpaleis.jpg

Energiebesparend

Op 30 maart zijn we te gast bij het Afvalpaleis (lees: weggeefwinkel) en de RepairShop aan de Dappermarkt. Beide maken deel uit van Jungle Amsterdam in Oost, een maatschappelijke, culturele en energiebesparende organisatie in woord en daad. Charlotte, Breg Stomph en bezoekers praten over hun projecten in het Afvalpaleis en de Repairshop. Wellicht schuiven mensen van organisatie Prachtvrouw en uit het verzorgingstehuis de Gooyer aan. 

 

Armoede

Op 6 april herhalen we de uitzending met Stella de Swart over armoede. Stella de Swart is spreker en adviseur op het gebied van armoede, schulden en ernstige geldnood. Zij schreef het meeslepende autobiografische boek ‘Armoede krijg je gratis’. Na een lange periode van een rijk en gelukkig leven verandert het leven van Stella in een klap als ze haar baan verliest en ook haar relatie eindigt.
 

De redactie werkt nog aan de uitzendingen van 2 en 23 maart.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.