Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

18 oktober 2018

Vooruitblik uitzendingen Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. Een vooruitblik op de komende 2 uitzendingen.  

 

Uitzending 1 november

Alice Sonne  en Josje Jap Ngie-van Dam  zijn onderzoeker bij de Ombudsman Metropool Amsterdam. Ze belichten het belang van persoonsgegevens en de registratie daarvan, bijvoorbeeld  bij daklozen. Hoe worden 'ketenfouten' gemaakt? Wat kunnen de gevolgen zijn? En kunnen deze voorkomen worden?   

 
Ruth en Sandra werken bij het Kinderkookkafé. Ruth was in 1981 één van oprichters. Kinderen doen er dingen die doorgaans alleen door volwassenen worden gedaan: koken, gasten ontvangen, barkeepen, bedienen, menu kaarten schrijven, afruimen (en een beetje afwassen) en soms ook afrekenen. De kinderen koken voor zichzelf en voor anderen. 

Nu zit het kafé met de Buiten Schoolse Opvang (BSO) in het Vondelpark aan de Kattenlaan. Beiden zijn leerbedrijf voor scholieren en studenten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een groot aantal is al doorgestroomd naar een reguliere baan.

 

Els Scholtes is medewerker bij Senia, dé landelijke organisatie van leesclubs en muziekluistergroepen. Beide groepen bieden mogelijkheid tot ontmoeting, en het opdoen van kennis en ontwikkeling. Vrijwilligers en deskundigen selecteren de boeken en muziek. Naast geschiedenis en filosofie heeft Amsterdam een bijzonder actieve Senia-afdeling rond klassieke literatuur, Nederlandse literatuur, Frans, en muziek. 

                                                                                                                                                    

Uitzending 8 november Dierenwelzijn en onze gezondheid

Erwin Vermeulen en Nicolette  Rance van Animal Rights zijn op 8 november te gast in de studio. Zij vertellen over dierenwelzijn, hun campagnes  en over de relatie tussen dierenwelzijn en gezondheid van mensen. 

 

Deze uitzending zal ook gaan over Niet Aangeboren Hersenziektes (NAH). Anita Muschner heeft een groep opgezet voor mensen met een NAH. Welke ziektes zijn dit? Welke activiteiten worden er georganiseerd? En waar? Martin is vrijwilliger bij de eetgroep en vertelt hier graag over.
                                                                      
En tenslotte vertelt Suzan Steeman van Women Inc vertelt over de  campagne ‘Beperkt Zicht’. Die gaat over stereotypering in de media en is geheel gericht op de verdeling van werk en zorg; voor de kinderen, maar ook mantelzorg.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.