Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

13 december 2018

Vooruitblik uitzendingen Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether).  En overal ter wereld via internet.

 

20 december

Rein Schenk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet voor het behoud van de draaiorgelcultuur. Schenk kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Halsema in het Draaiorgelmuseum Perlee. Hij nam daar afscheid van het Nationaal Fonds Draaiorgelbehoud, waarvan hij sinds 2003 voorzitter was. 
Rein komt met broer Leon en zijn moeder; ze vertellen over het draaiorgel als cultureel erfgoed en de geschiedenis van het instrument met name in Amsterdam.  

 

Susanne Kruys komt ook naar de studio en vertelt over haar boek 'De biografie als medicijn' en over de ‘biografische methoden’. Bijna 550.000 volwassenen hebben volgens het Trimbos instituut een depressie, een miljoen Nederlanders slikt antidepressiva. volgens Kruys speelt zingevingsproblematiek daarin een belangrijke rol. Zij helpt mensen om inzicht te krijgen in hun leven middels de biografische methode: door het in kaart brengen van herinneringen helpen het leven weer richting te geven in plaats van langer medicijnen te gebruiken.  

 

De column van deze week heet ‘Tussen Klaas en Chris’ en is van de hand van Toon van der Aa. 

 

27 december

Annemiek Lely werkt voor Solo Stories en vertelt over de voorstelling Emma wil leven die in 2019 te zien is. De voorstelling gaat over de 12-jarige Emma die worstelt met anorexia en is gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius..

 

Beleidsmedewerker Jeugd Daan Stremmelaar van Cliëntenbelang Amsterdam en onze Schevenings luisteraar Ciel van Haaren lezen een eindejaarcolumn. 

 

Senior projectleider Emma Herman van fondsorganisatie Mama Cash blikt terug op het afgelopen jaar en vertelt over projecten in buiten- en binnenland. de #Me Too-beweging en zij vertelt wat er in 2019 zoal op de agenda staat.

 

3 januari

We herhalen een uitzending van 23 augustus met Mireille Bitar, Feras Khouri en Hedwig Paesbrugge van het Mozaiek Ensemble. Het Mozaiek Ensemble bestaat uit acht jonge professionele musici waarvan vijf uit Syrië, een uit Frankrijk en twee uit Nederland. Het ensemble biedt het Nederlandse publiek een positief geluid uit Syrië.

 

10 januari

Tijdens deze uitzending zullen we het onder meer hebben over de fietshelm voor ouderen en het openbaar vervoer in de stad. 

 

17 januari

Te gast is Stefan Regelink van het Adoptie Café dat op 3 februari 2019 zal plaatsvinden in de Openbare Bibliotheek Amsterdam voor mensen die internationaal geadopteerd zijn.

 

We praten ook met vrijwilligers van Care Bears. Zij ondernemen met kwetsbare oudere buurtgenoten en oudere migranten laagdrempelige en cultuurspecifieke activiteiten. Met veel aandacht voor het vergroten van de zelfredzaamheid. Hierdoor gaan de ouderen merkbaar vooruit als het gaat om hun gezondheid, leefstijl en kwaliteit van leven.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden