30 juli 2019

Vooruitblik uitzendingen Radio Signaal in augustus

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

1 augustus

Deze uitzending valt midden in de Prideweek. Te gast is Dolly Bellefleur: Waarom gaat zij deels als vrouw door het leven gaat? Wat brengt het haar en hoe worden haar optredens ontvangen? Ook hebben we het met Dolly over de prijzen die zij ontvangen heeft als voorvechtster van de LHBTQiI-beweging, over de Prideweek en haar aanstaand 30-jarige jubileum. 

 

8 augustus

Kunstenaar Titia Frieling is te gast. Zij ontwierp onder andere het populaire Museumbos, een initiatief van de Stichting Bosland. Het Museumbos bestaat uit een aantal landschapsparken met ieder een oppervlakte van een hectare gelegen nabij Almere Haven. De afzonderlijke parken zijn door verschillende ontwerpers en kunstenaars vormgegeven. Het is niet alleen leuk om door het museum te dwalen, ze dagen de bezoeker ook uit om zijn ideeën over cultuur en natuur te onderzoeken. Titia vertelt over het museum en ook bijvoorbeeld het werk van Almere Natuurmonumenten.

 

15 augustus

Deze uitzending gaat over onthaasting en stilte. Esta Polyesta vertel over Ecstatic Dance Amsterdam (EDA), waar mensen van alle leeftijden op verschillende locaties meditatief kunnen dansen, met of zonder muziek, zonder schoenen of  laarzen. Én zonder te praten.

 

En Fer van der Reijken is te gast. Hij is coördinator van Stadsklooster La Verna, een kloostergemeenschap van franciscanen en met een stichting met activiteiten rond 'Zin in je leven'.

 

22 augustus

Dit keer herhalen we de uitzending van 18 april die we verzorgden vanuit het Ramses Shaffyhuis, een ontmoetingsplek en wooncomplex voor jonge en oudere kunstenaars.  

 

29 augustus

Joke Veldkamp en Evert van Maanen van ESAN zijn te gast. ESAN staat voor Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West. ESAN bestaat sinds 2017 en is de opvolger van de ANBO afdeling Geuzenveld Slotermeer. Joke en Evert vertellen over de levensboeken die ze willen samenstellen, waarin ze het leven van oudere inwoners van Nieuw-West vastleggen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.