Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

26 november 2018

Vooruitblik uitzendingen Radio Signaal in december

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether).  En overal ter wereld via internet.

 

Verboden en vergeten Amsterdamse componisten

In de uitzending van 6 december zijn Elenore Pameijer en Arthur Frid te gast. Zij vertellen ons over Amsterdamse componisten die tijdens de Tweede Wereldoorlog verboden waren en in de vergetelheid zijn geraakt. Hun muziek mocht niet worden uitgevoerd, omdat ze Joods, communistisch of anderszins onwelgevallig waren aan het nazi-regime. Langzamerhand kunnen de componisten hun plaats weer innemen op het concertpodium. Tijdens deze uitzending laten Eleonore en Arthur ook muziek horen van enkele van deze componisten:  Leo Smit, Geza Frid en Dick Kattenburg.

 

Fluitiste Eleonore Pameijer heeft in 1996 de Leo Smitstichting in het leven geroepen. Sindsdien onderzocht zij 35 “vergeten” componisten, waarvan er 14 de oorlog niet hebben overleefd.

 

Arthur Frid is de zoon van één van die 35 componisten: Geza Frid. Hij vertelt over zijn vader, de moeilijke tijd in de oorlog en de 50 illegale huisconcerten, die zijn vader organiseerde voor het kunstenaarsverzet.

 

Je kunt meer

Op 13  december bespreekt presentator Toon van der Aa gezondheidsbladen en psychologische weetjes, vertelt een medewerker van Stichting de Omslag onder meer over de website Je kunt meer, en gaan we dansen met jongeren en ouderen met de Dance Connects Company.

 

Over anorexia

Op 27 december hebben we educatie en tourmanager Annemiek Lely te gast. Ze vertelt over over de toneelbewerking van de documentaire en het gelijknamige boek Emma wil leven over anorexia, en haar werkzaamheden voor de website Alles Goed. Hierop delen mensen hun verhalen over hun leven met een depressie. 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden