27 augustus 2021

Vrijwilligster Joze van Stigt overleden

Tot ons verdriet hebben we vernomen dat onze vrijwilligster Joze van Stigt maandag 23 augustus jl. op 63-jarige leeftijd is overleden. Voordat ze actief was voor Cliëntenbelang Amsterdam, was ze onder meer actief voor één van onze voorgangers als Pgb-consulent 'Rolstoelen'. Met haar overlijden verliest ook onze lidorganisatie Onbeperkt West een heel belangrijk en dierbaar (bestuurs)lid.

 

Joze van Stigt met penseel.jpgIn dat stadsdeel begon ze ooit als belangenbehartiger bij de voormalige Gehandicapten Adviesraad Westerpark. Joze ging altijd doortastend te werk. Stond er iets in de weg? Dan wist ze er wel raad mee!

 

In Westerpark organiseerde ze graag sportfeesten en ontmoetingsdagen met andere betrokken buurtbewoners. 

 

In de loop van de jaren werd kunst voor Joze steeds belangrijker. Ze was een begenadigd kunstenaar, die altijd anderen liet delen in deze rijkdom. Maar ze kookte ook de soep voor de groep van demente bejaarden in de Buurtwerkplaats, deed mee met de Buurtcamping en de Buurtmoestuin.


En natuurlijk waren er de hondjes, haar kinderen en kleinkinderen. Joze maakte de laatste tijd nog deel uit van de visitatiecommissie van de Amsterdamse Pluim, onze sportprijs voor verenigingen met een sportaanbod voor mensen met een beperking.

 

Wij zullen haar erg missen!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel