Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 september 2023

Werkgroep Aan De Slag zoekt nieuwe leden

Heb jezelf een beperking en/of een chronische ziekte en heb je affiniteit met arbeidsparticipatie? En heb je een HBO of WO werk- en denkniveau? Dan zoeken wij jou. Met elkaar kunnen we als werkgroep nog meer voor elkaar krijgen! 

 

Wie we zijn en voor wie we er zijn

De werkgroep 'Aan De Slag' is er voor jongvolwassenen met een mentale of fysieke beperking en/of chronische ziekte, die moeite hebben met het vinden of behouden van werk of studie. Het gaat specifiek om mensen met een HBO of WO werk- en denkniveau, en daarmee studies en banen waarbij (ook) theoretische vaardigheden vereist zijn.

 

Doel

Er zijn veel aannames en vooroordelen over mensen met een beperking en de drempels die dit opwerpt bij werk of studie. Met de werkgroep willen wij meer bewustzijn creëren bij werkgevers, opleidingsinstituten en de overheid over de mogelijkheden van studeren en werken met een beperking. Uiteindelijk willen we dat er meer mensen zoals wij een volwaardige plek in het arbeidsproces innemen.

 

Activiteiten

Aan De Slag zet evenementen en activiteiten op om jongvolwassenen bij elkaar te brengen en ervaringen uit te wisselen over (on)mogelijkheden in het vinden en behouden van werk en/of studie. Ook willen we in gesprek met werkgevers, opleidingsinstituten en overheidsinstellingen om kennis te delen en vooroordelen over en weer weg te nemen.  

 

Interesse?

Wil je graag lid worden van onze werkgroep? Stuur dan een mail naar Mireille Koomen (projectleider Aan de slag) via aandeslag@clientenbelangamsterdam.nl of bel haar op 06 39 69 23 89.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel