Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

19 juli 2018

Werkzaamheden rond Centraal Station en Amstel Station

Wijziging geleide looproute bij station Amsterdam Centraal

Sinds 22 juli jl. is de looproute veranderd voor blinden en slechtzienden vanuit de westelijke uitgang van het Centraal Station richting de Prins Hendrikkade. Door werkzaamheden op het stuk Prins Hendrikkade tussen Martelaarsgracht en Damrak wijzigen de geleide lijnen vanaf het Centraal Station bij het kruispunt Prins Hendrikkade en Martelaarsgracht. 
Vanaf 22 juli is het niet meer mogelijk om de geleide lijnen rechtdoor over dit kruispunt te volgen. In plaats daarvan maakt u een oversteek in een liggende U-vorm.

 

U steekt dus drie wegen over om op de Prins Hendrikkade te komen. Elke weg heeft een oversteek in delen. Er zijn per deel geleide lijnen aangelegd. Op de Prins Hendrikkade vervolgt u uw weg. Het voetpad langs de panden blijft tijdens de werkzaamheden te allen tijde bereikbaar. De werkzaamheden duren zeker tot het einde van dit jaar. De geleide looproute vanuit de centrale hal van het station Amsterdam Centraal over de midden toegangsbrug richting Damrak gaat binnenkort ook wijzigen. Zodra deze geleide route bekend is en krijgt u hiervan bericht.

 

Werkzaamheden Amstel Station

Van vrijdag 3 augustus 20.00 uur tot en met maandag 20 augustus 06.00 uur zijn er werkzaamheden rondom het Prins Bernhardplein, het Julianaplein, het voorplein van het Amstelstation en de Mr. Treublaan. In dezelfde periode worden ook werkzaamheden uitgevoerd bij de Berlagebrug en de Gooiseweg. Voor de werkzaamheden zijn omleidingen van het verkeer nodig. Er kan ook geluidsoverlast ontstaan.

 

Wat gaat er gebeuren?

  • Amstelstation: Verplaatsen van tramstation naar het voorplein (voorheen taxistandplaats). Aanleg nieuwe rails en bovenleidingen.
  • Mr.Treublaan: Vervangen versleten tramrails.
  • Kruising Treublaan / Weesperzijde: Plaatsen van nieuwe verkeerslichten
  • Gooiseweg tussen Prins Bernhardplein en A10: Nieuw asfalt en riool
  • Verleggen van kabels en leidingen (waar nodig).

 

Voor alle informatie rond de wekzaamheden, kunt u de nieuwsbrief van de gemeente lezen. 
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel