Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

21 maart 2019

Wethouder op bezoek bij Jeugdplatform Amsterdam

Op 12 maart kwam wethouder Kukenheim (Zorg) op bezoek bij de Adviesgroep van het Jeugdplatform Amsterdam (JPA). Kukenheim: “Erg mooi hoe iedereen hier tijd in steekt, om samen de jeugdzorg beter te maken. Dat doen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen. Blijf vooral alles delen.”

 

De jongeren en ouders van het JPA hadden zelf het programma voorbereid. Rebecca begeleidde het kennismakingsspel, waarbij je op moest staan, als je op de middelbare school zit, een verborgen talent hebt of je wel eens onzeker voelt. Sophie: “Leuk om elkaar ook eens van deze kant te leren kennen. Wat weten wij nu over de wethouder wat we nog niet wisten? Ze heeft drie dochters én een verborgen talent. Vervolgens vertelde ze wat een wethouder eigenlijk is. En wat ze zo allemaal doet op een dag.”

 

Filmpje

Daarna presenteerde het Jeugdplatform zichzelf met een filmpje. Een aantal jongeren en ouders vertelden hun ervaringen. Sohail vertelde over kinderrechten: veel jongeren weten nu niet wat hun rechten en plichten zijn, hierover zouden ze beter geïnformeerd moeten worden. Orhan had het over passend onderwijs op basis van de situatie van zijn kinderen: "Waarom worden kinderen in hokjes geplaatst? Ze moeten zo al snel keuzes maken." Rebecca vertelde over bejegening: "Een goede bejegening is lastig als je denkt het te weten, en daardoor vergeet door te vragen en te checken."

 

Jeugdplatform maart 2019.jpgWethouder Simone Kukenheim en lid van de Adviesgroep Lisa Kant
(Foto: Roger Kant).

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Jeugdplatform Amsterdam

Het Jeugdplatform Amsterdam bestaat uit een grote groep jongeren en ouders die met elkaar in gesprek gaan over de hulp voor kinderen en jongeren. Een belangrijk onderdeel is de Adviesgroep, die de gemeente gevraagd en ongevraagd adviseert. Stichting Alexander en Cliëntenbelang Amsterdam ondersteunen het platform.