26 september 2011

Winnaars Amsterdamse Pluim bekend

Gisteren hebben drie Amsterdamse sportorganisaties uit handen van wethouder Sport Eric van der Burg de Amsterdamse Pluim ontvangen. Met deze prijs worden sportorganisaties gestimuleerd toegankelijk te zijn voor Amsterdammers met een beperking en chronische ziekte.

 

De winnaars zijn handboogschietvereniging KNHS Concordia (geïntegreerd sporten), Sport- en Judoclub Osdorp (geïntegreerd sporten) en Fitnessclub Life and Kicking (commercieel en fysiotherapiepraktijken). De Amsterdamse Spoorweg Sportvereniging en rolstoelhockeyvereniging The Dolphins ontvingen een aanmoedigingsprijs. 

  

Speciaal onderscheiden

De Amsterdamse Pluim is een prijs voor Amsterdamse sportorganisaties die zich speciaal onderscheiden op het gebied van sporten voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De prijs is in 2009 ontwikkeld op initiatief van het Astmafonds (afdeling Amsterdam) met als doel het stimuleren van sporten in het algemeen en geïntegreerd sporten in het bijzonder. De Amsterdamse Pluim wordt uitgegeven door Cliëntenbelang Amsterdam en Sportservice Amsterdam i.s.m. het Astmafonds, Gehandicaptensport Nederland en Stichting De Omslag. 

 

Enquête

Op basis van een uitgebreide enquête zijn 10 sportorganisaties voor de prijs genomineerd. Dit jaar hebben 43 sportorganisaties meegedongen naar de prijs. Een visitatiecommissie bestaande uit mensen met een beperking en chronische ziekte hebben de genomineerde sportorganisaties bezocht en beoordeeld. Klik hier voor het boekje met een overzicht van de genomineerde verenigingen. 

 

Deel dit artikel