Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 maart 2022

Workshop ’Hoe omgaan met klanten met onbegrepen gedrag?’

Samen met sociaal uitzendbureau voor ervaringsdeskundigen Team ED hebben we een training ontwikkeld voor winkeliers, baliemedewerkers van banken en ondernemers over de omgang met klanten met onbegrepen gedrag. Deze workshop is ontwikkeld in het kader van het project 'Het gezicht van de zorgzame buurt' dat in februari is afgerond.

 

In de workshop vertellen getrainde ervaringsdeskundigen hoe ze zich voelden in winkels toen het psychisch even niet goed met ze ging. En hoe ze graag bejegend hadden willen worden.

 

Daarna kunnen de cursisten vragen stellen en eigen ervaringen inbrengen over situaties in de winkel, die ze lastig vonden. Deze voorbeelden uit de praktijk bespreken we en komen zo gezamenlijk tot oplossingen, doordat ieder vanuit zijn eigen beleving iets inbrengt. Er ontstaat dan vaak een mooi gesprek dat wederzijds begrip vergroot.

 

Hulpkaart

Na deelname krijgen onze cursisten een Hulpkaart mee. Hierop staan allerlei tips over de manier, waarop je het beste met klanten met onbegrepen gedrag kunt omgaan. Er staan ook telefoonnummers van professionals in de buurt op.

 

Minder vooroordelen

De workshop duurt 2 uur, werkt de-stigmatiserend (neemt vooroordelen weg) en biedt praktische handvatten. Na afloop van de workshop ontvangen deelnemers ons keurmerk Sociaal Filiaal.

 

Kosten

Dankzij een subsidie van ZonMw hebben we deze workshops in 2021 kunnen ontwikkelen en gratis kunnen aanbieden in Amsterdam en gemeenten in de regio. Dit jaar bepalen we in overleg de prijs van de workshop.

 

Lees ook de slotpresentatie van het project 'Het gezicht van de zorgzame buurt'.

Dorine2web.jpgMeer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Dorine van Lennep op 06 20 30 77 02​​​​​​​of via d.vanlennep@clientenbelangamsterdam.nl

icoon30-medewerker-linkedin.png icoon30-medewerker-twitter.png

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel