Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

6 augustus 2020

Zomergast Laura Meddens bij Radio Signaal

Kunstenaar Laura Meddens was eerder te gast bij Radio Signaal. Nu is zij onze zomergast. Laura ziet sinds 2007 niets meer. Ze vertelt over haar leven, haar visie op schilderkunst en haar werkwijze. En over haar succes en betrokkenheid bij het Amazonegebied. 

 

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Kunst vanuit hart en ziel

Laura is geboren in de tropen en bracht haar vormende jaren door in Engeland, Ierland en Nederland. Na diverse reizen door Europa en Noord- en Zuid-Amerika vestigde zij zich in 2007 in Amsterdam. In 2007 verloor zij haar zicht, maar niet haar visie. De inspiratie voor haar werk komt van binnenuit, en ontstaat uit levendige beelden die ze krijgt vanuit haar hart en ziel, beïnvloed door de emotie van het moment.

 

Liefde voor kleuren

De uitdaging voor haar is om deze panorama’s vast te leggen op doek vóórdat ze weer verdwijnen, want ze ontwikkelen zich voortdurend, als voorbijdrijvende wolken. Laura geniet van de structuur van de verf, terwijl ze met haar vingers deze gelaagde beelden intuïtief op het doek vastlegt. Haar liefde voor kleuren vond al vroeg uitdrukking in haar tekeningen en schilderijen, voordat ze slechtziend werd.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.