Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

12 augustus 2020

Zomergast Marjolein Martens bij Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.
 

Onze zomergast van deze week is Marjolein Martens, projectleider publieke geestelijke gezondheid bij de GGD Amsterdam en betrokken bij Thrive. Ook Morgaine el Mahdi (beleidsadviseur bij Thrive) praat telefonisch mee.  

 

Thrive

Thrive is een internationale sociale beweging die mentale gezondheid wil bevorderen. De gemeente Amsterdam heeft deze beweging in 2019 als eerste Nederlandse stad omarmt. Een beweging die Amsterdammers en organisaties aan elkaar verbindt, zodat zij van elkaar leren, elkaar inspireren en aanmoedigen. Ook Cliëntenbelang Amsterdam is één van de actieve partners van Thrive.  

 

Jongeren

Er is een stijging in de vraag naar psychische hulp. Er is nu veel aandacht voor jongeren die psychische problemen hebben. Veel van hen komen in de knel door de hoge eisen van de snelle, ingewikkelde maatschappij. Aan het willen voldoen aan het perfecte plaatje, verspreid door de sociale media.

 

De corona-maatregelen verhogen daarbij nog eens de kans dat zij in isolement geraken. Via Thrive kunnen ze informatie krijgen en verder geholpen worden.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.