Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

6 augustus 2014

Zomergast Radio Signaal: Luc Boyer

In de uitzending van a.s. donderdag Luc Boyer (1935, Indonesië) zomergast. Hij volgde in de jaren `60 een klassieke en moderne dansopleiding en lessen in onder meer acrobatiek, toneel en mime. In de periode 1965 tot en met 1967 studeerde hij in Parijs en werkte daarnaast als mimespeler in een aantal Franse steden. Presentatie: Olga van den Berg.

Terug in Nederland was hij van 1967 tot 1971 als mimespeler en artistiek leider verbonden aan het Bewegingstheater BEWTH. Vanaf 1968 gaf hij als mimedocent les aan de Theaterschool in Amsterdam en vanaf 1978 is hij artistiek leider van het door hemzelf opgerichte Affiniteitstheater. 

Vanaf de begin jaren '70 was hij ook vrij regelmatig als acteur te zien op de Nederlandse televisie. Het meest bekend is de rol van slechterik Charon die hij speelde in de politieserie Unit 13. In 2012 werd  Luc Boyer getroffen door een zware beroerte. Hij raakte halfzijdig verlamd en liep hersenletsel  op.

Met deze enorme beperkingen verdween hij niet van het toneel. Integendeel. Hij maakte er een ontroerend en confronterend drieluik over. In Step by step by Wheels ging het vooral om troost en omarming.

In Step by step by Wings stond de behoefte aan vrijheid centraal en in Step by step by Memories haalt hij terug wat er gebeurd is en probeert vat te krijgen op zijn nieuwe werkelijkheid. Het drieluik werd geproduceerd door zijn dochter Fay.

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen, of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel