Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 september 2017

Laatste zomergast bij Radio Signaal

7 september was Marja Morskieft onze laatste zomergast van dit seizoen. Marja is al jaren columnist bij Radio Signaal. Een uur lang hadden we het over haar achtergrond, opleiding en loopbaan, de diagnose Multiple Sclerose (MS), (mantel) zorg, patiëntenraden, en haar activiteiten voor het MSweb. Radio Signaal is te beluisteren van 12:00 en 13:00 uur op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether).

 

31 augustus

Netty van Wijk en Marriete van Bilderbeek zijn te gast. Netty groeide op bij ouders met een verstandelijke beperking. Ze vertel over haar jeugd en hoe ze merkte dat er iets aan de hand was thuis. En over haar leven in pleeggezinnen. Welke ondersteuning kreeg ze en wat had ze aan Sien, een belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving? 

 

Marriete van Bilderbeek is beleidsadviseur 'Zorgontwikkeling' en coach bij Cordaan. Ze legt uit hoe je mensen met een licht verstandelijke beperking herkent en hoe de zorg voor hen en hun kinderen er uit ziet. En wat kun je doen voor mensen die net als Netty als kind ernstig in de verdrukking hebben gezeten en nu volwassen zijn?

 

Dit is een herhaling van de uitzending van 14 juli 2016.

 

24 augustus

Ton Nabben is criminoloog en doceert aan het Bonger Instituut van de Universiteit van Amsterdam. Dit instituut doet onder meer onderzoek naar uitgaan, middelengebruik, drugshandel, dak- en thuisloosheid en prostitutie en criminaliteit.

Ton volgt al jaren de ontwikkeling van het gebruik van populaire partydrug, zoals xtc en ghb. Hij promoveerde in 2010 op zijn proefschrift 'High Amsterdam'. Ton praat in de uitzending over de Amsterdamse scene en over het festival- en uitgaansgedrag van jongeren. Hoe werken de partydrugs en hoe gevaarlijk zijn ze? En hoe tolerant is de overheid?

 

17 augustus

Frank Dekker is coördinator 'persoonsgerichte aanpak en daderregie' bij de Amsterdamse politie. Het gesprek gaat over de situatie in Amsterdam voor mensen die verward of eenzaam zijn. Of aan het zicht zijn onttrokken en zorg mijden. Wat is daarbij de taak van de politie en wat eigenlijk niet?

 

10 augustus

Anne Martien van der Does is sinds 2 jaar de gemeentelijke Kinderombudsman. Zij is lange tijd als kinderrechter in Amsterdam werkzaam geweest, en is nauw betrokken gebleven bij het jeugdwerk. De Kinderombudsman voert haar werkzaamheden uit op het kantoor van de Ombudsman Metropool Amsterdam. Amsterdam is na Den Haag en Rotterdam de derde gemeente met een eigen Kinderombudsman.

 

De stem van het kind wordt onvoldoende gehoord door hulpverleners en andere professionals. Van der Does, zelf moeder van vijf kinderen, zet zich in om kinderen die klachten hebben en hun vertegenwoordigers te helpen. Ze vertelt hierover in de uitzending en over de haken en ogen over nieuwe Jeugdwet, waarbij de gemeente verantwoordelijk is voor het belang en de veiligheid van kinderen.

 

3 augustus

Frank Bonekamp is deze uitzending onze zomergast. Bonekamp is werkzaam bij Samen Sterk zonder Stigma als projectleider van Social Run, een jaarlijkse estafette- sponsorloop. De opbrengst gaat naar projecten en organisaties die zich inzetten  om stigmatisering tegen te gaan en acceptatie te bevorderen. Dit jaar vindt de Social Run plaats van 22 - 24 september en eindigt op het Te Gek?! Festival op een terrein van het ministerie van Defensie in Soesterberg. Bonekamp heeft ADHD en vertelt over zijn ervaringen met stigmatisering, over de Social Run en het festival. Ook Barbera Olthof schuift aan. Zij is projectleider 'Samen Sterk zonder Stigma Amsterdam' bij Cliëntenbelang Amsterdam.

 

socialrun-logo.jpg

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.