Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 januari 2018

Zorgkantoor Zilveren Kruis in gesprek met cliëntenraden

‘Meer invloed op kwaliteit van verpleeghuiszorg’ was het thema tijdens een bijeenkomst van het Platform Cliëntenraden Langdurige Zorg op 23 januari. Een echt gesprek, want André Mannak van zorgkantoor Zilveren Kruis en leden van cliëntenraden wisselden een paar uur lang van gedachten. Over wat kwaliteit is. En over wat er in de stad nodig is aan ouderenzorg. Maar ook hoe het zorgkantoor kwaliteitsverbetering kan stimuleren.


André Mannak.jpgIn een openhartige toelichting vertelde Mannak (foto) dat het zorgkantoor ook nog zoekende is naar haar nieuwe rol. En daarom deze bijeenkomst. Hij wilde graag horen van cliëntenraadleden zelf, wat zíj nu belangrijk vinden. 

 

Zorginkoop lastig begrip

Voor de cliëntenraadleden is het ook zoeken. Het begrip zorginkoop is voor de meesten beleidstaal. Het staat ver af van de onderwerpen waar zij zich dagelijks mee bezig houden: kunnen leven zoals je wilt, meer tijd en aandacht voor de mensen, de kwaliteit van het eten, of er voldoende te doen is.

 

Toch zijn juist díe dingen zo belangrijk voor de kwaliteit van iemands leven. Die zouden een rol moeten spelen bij de zorginkoop. Een suggestie was dan ook om meer naar de mensen toe te gaan.  Kijk en praat op de locaties en praat niet alleen met de centrale cliëntenraad. 

 

Personeelstekort

Tot slot ging het ook nog even over het personeelstekort, dat een bedreiging vormt voor de kwaliteit. Verpleeghuizen weten niet waar ze nieuwe medewerkers vandaan moeten halen. Allerlei ideeën borrelden op: weer meer MBO-geschoold personeel (helpenden 2) inzetten, welzijnswerkers betrekken, zorg dat je positief in de media komt en laat zien wat een buitengewoon goede zorg er óók geleverd wordt.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dora Tjalsma (beleidsmedewerker Ouderen) op (020) 75 25 100 of via ​​​​​​​d.tjalsma@clientenbelangamsterdam.nl

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Klik hier voor het uitgebreide verslag van de bijeenkomst (PDF)