Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

19 januari 2017

Adviezen aan gemeente over wonen in Amsterdam

Eind 2016 hebben we een digitale raadpleging georganiseerd over hoe Amsterdammers hun woonsituatie beoordelen. Onze leidraad ‘Wonen is meer dan een dak boven je hoofd’ hebben we als uitgangspunt gebruikt voor het onderzoek. De resultaten hebben wij vervolgens naast de verschillende gemeentelijke beleidsnotities én actuele ontwikkelingen op het gebied van wonen gelegd. In een brief aan de verantwoordelijke wethouders Ivens (Wonen) en Van der Burg (Zorg en Welzijn) hebben we aangegeven aan welke punten zij in hun beleid prioriteit zouden moeten geven.

 

Zorg over wonen in toekomst

Het ging ons om de volgende punten:

  • Het wegnemen van bezorgdheid bij mensen over wonen in de toekomst als zij minder mobiel worden.
  • Het vergroten van de toegankelijkheid en beschikbaarheid van betaalbare woningen.
  • De verbetering van de leefomgeving als het gaat om toegankelijkheid, overlast en vuil.

 

Onvoldoende zichtbaar

Wij hebben de afgelopen tijd gezien dat er veel plannen zijn gemaakt door de gemeente en er weliswaar veel gebeurt, maar dat dit onvoldoende zichtbaar is voor Amsterdammers. En gezien de antwoorden van de deelnemers aan de raadpleging is dit nog niet voldoende. Het actieplan 2017 voor het Programma Ouderenhuisvesting biedt een mooie gelegenheid om bovengenoemde punten direct aan te pakken. In de brief aan de wethouders hebben wij ook aangegeven dat we graag meedenken over de aanpak ervan. Natuurlijk mét onze achterban van chronisch zieken, mensen met een fysieke beperking en ouderen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dora Tjalsma op (020) 75 25 153 of via d.tjalsma@clientenbelangamsterdam.nl   

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

 

Deel dit artikel

U kunt hier onderstaande documenten downloaden: 

Resultaten raadpleging 'Wonen in Amsterdam'

Adviezen raadpleging 'Wonen in Amsterdam'

Leidraad 'Wonen is meer dan een dak boven je hoofd'