Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 november 2014

Amsterdamse Pluim op Sportgala Amsterdam

De Amsterdamse Pluim is de prijs voor Amsterdamse sportorganisaties die het meest aansprekende sportaanbod hebben voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op 15 december wordt hij voor de zesde keer uitgereikt, dit jaar tijdens het prestigieuze Sportgala van Amsterdam.

Ruim een kwart van de 800.000 Amsterdammers heeft een handicap of een chronische ziekte. Wekelijks wordt er door slechts 10.000 van hen gesport. Via de Amsterdamse Pluim moeten meer mensen de kans krijgen om te sporten. Organisaties worden in het zonnetje gezet, sporters krijgen meer keuzemogelijkheden en sportorganisaties worden gestimuleerd om beter toegankelijk te worden.

Genomineerden 2014

 De genomineerden voor de Amsterdamse Pluim 2014 zijn: 

Sportgala

De uitreiking vindt dit jaar voor het eerst plaats tijdens het Sportgala van Amsterdam waar de beste sporters van Amsterdam worden bekendgemaakt en de Amsterdamse kampioenen worden gehuldigd. Het Sportgala vindt plaats op maandag 15 december in het Olympisch Stadion. Zie voor meer informatie www.sportgalavanamsterdam.nl.

Organisatie

De projectgroep van de Amsterdamse Pluim bestaat uit het Astmafonds, Cliëntenbelang Amsterdam, Stichting De Omslag, Onbeperkt Sportief, CASA Reade en SportService Amsterdam. Een visitatiecommissie bestaande uit zes ervaringsdeskundigen uit verschillende doelgroepen bezoekt jaarlijks de genomineerde sportverenigingen.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel