Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

21 augustus 2014

Bewustwordingsactie van Cliëntenbelang Amsterdam en Fietsersbond

Op zaterdag 23 augustus a.s. leggen Cliëntenbelang Amsterdam, een aantal van haar lidorganisaties en de Fietsersbond Amsterdam de rode loper uit voor de voetgangers. Zo willen de belangenbehartigers aandacht vragen voor een toegankelijke stoep. Mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden en ouders met wandelwagens ondervinden veel overlast van fietsen en scooters die de doorgang belemmeren. Namens het bestuur van Stadsdeel Noord zijn het Dagelijks Bestuurslid Saskia Groenewoud, de commissieleden en enkele ambtenaren uitgenodigd.

De rode loper symboliseert de vrije doorgangsruimte die altijd minimaal beschikbaar moet zijn voor voetgangers om hun bestemming te bereiken. Fietsen en scooters die in de weg staan krijgen tijdens deze actie een gele kaart. Ook wordt de tijdens de actie de Fietsparkeer-etiquette van de Fietsersbond uitgedeeld.

Met deze actie willen Cliëntenbelang Amsterdam, de BTB werkgroep Noord en de Fietsersbond bereiken dat fietsers hun fiets zó parkeren dat deze geen obstakel vormt voor voetgangers met een beperking.

We vragen bezoekers naar hun wensen, opdat de winkel goed en veilig bereikbaar en toegankelijk is voor iedereen. Tegelijk zoeken we naar veiliger oversteekplekken en een betere stalling voor de fietsen. We gaan belangrijke verbeteringen bepleiten bij de Bestuurscommissie Noord.  

Locatie

De actie vindt plaats tussen 14.00 – 15.00 uur bij de ingang van het filiaal van Dirk van den Broek op de hoek van de Meeuwenlaan 76 en de Motorkade (stadsdeel Noord).

Betrokken partijen

Naast Cliëntenbelang Amsterdam en De Fietsersbond zijn Initiatiefgroep BTB Noord, Onbeperkt Zuid, Onbeperkt Oost, Onbeperkt West, Amsterdam Centrum Drempelvrij, en de Oogvereniging (afd. Amsterdam) betrokken bij de actie.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel