Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

30 januari 2017

Herbeoordeling indicatie Canta of aangepaste auto

Mensen die vóór 2010 een Canta of aangepaste auto in bruikleen hebben gekregen, krijgen binnenkort een herbeoordeling. Aanleiding voor de herbeoordeling is dat de gemeente de regelgeving in de afgelopen jaren heeft aangescherpt. De vervoersbehoefte wordt nu anders beoordeeld dan voor 2010. Ook kan het zijn dat de situatie van de gebruikers in de tussentijd is veranderd. De gemeente moet dat regelmatig opnieuw beoordelen. Let op: Niet iedereen die een Canta of aangepaste auto heeft, wordt dus herbeoordeeld. Als u na 2010 een indicatie hebt gekregen, wordt u nu niet opgeroepen voor een herbeoordeling.

 

Voorbereiden op het gesprek

Hebt u een uitnodiging van de gemeente ontvangen voor een herbeoordeling bij het indicatiebureau? We adviseren u om u goed op het gesprek voor te bereiden. Het is verstandig om na te denk over wat het voor u zou betekenen als u de voorziening niet kunt behouden, maar wel een andere vervoersvoorziening nodig hebt. Bijvoorbeeld een scootmobiel of het Aanvullend Openbaar Vervoer.

 

Cliëntondersteuning

U kunt bij ons cliëntondersteuning krijgen om samen het gesprek voor te bereiden. Ook kan iemand van ons met u meegaan naar het gesprek bij het indicatiebureau. Voor een afspraak met een van onze cliëntondersteuners kunt u bellen naar (020) 57 77 999 of mailen naar steunpunt@clientenbelangamsterdam.nl.

 

Deel dit artikel