Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

1 februari 2016

Mindfulness tegen depressie?

Deze week bij Radio Signaal: een promotie-onderzoek over mindfulnes-cursussen als antwoord op depressie. Verder aandacht voor een inloop bij financiële problemen en de P-ladder. Onze uitzending is donderdag 4 februari tussen 12:00 en 13:00 uur op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). We zijn natuurlijk ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

De Financiële Salon

Leo Boke is coördinator vrijwilligers en armoedepreventie van ABC Alliantie in Amsterdam. Jan Barnhoorn praat met hem  over de Financiële Salon. Dit is is een laagdrempelige inloop voor mensen met vragen over voorzieningen, toeslagen, schuldensanering en belastingen. De organisatie werkt met  vrijwilligers en  professionals. Welke mensen doen een beroep op de salon, hoe staat het met de inloop en wie zijn de beroepskrachten?

Mindfulness tegen depressie

Maar liefst 640.000 mensen  in Nederland kampen met een depressie, zo blijkt uit cijfers van de Hersenstichting. Voor veel mensen is het lijden groot, want het blijft vaak niet bij één depressie. Uit het promotieonderzoek van klinisch psycholoog en psychotherapeut Joël van Aalderen, blijkt dat mindfulness-therapie kan helpen bij het verminderen van de klachten.

Column

De column  'Up & down de P-ladder' is van Petra Jorrisen.

Radio Signaal in de cloud

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar  via de website of direct via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel