Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

12 september 2016

Radio Signaal uitzending 15 september

Deze week aandacht voor het begrip `Positieve gezondheid` en innovatieve oplossingen voor aangepast wonen. En niet te vergeten de column `De gezonde sporter` van Toon van der Aa. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we natuurlijk via internet te volgen en terug te luisteren.

 

Positieve gezondheid

Brecht van Beers is projectleider van de nieuwe stichting Familysupporters, en Annetje Bootsma is ouderengeneeskundige. Gezamenlijk vertellen ze in het eerste interview over recente projecten in het kader van het begrip positieve gezondheid van Machteld Huber: "Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven."

 

Expeditie Begonia

Het Kenniscentrum Wonen-Zorg van Aedes-Actiz organiseerde op 14 september de tweede editie van het congres Expeditie Begonia. Ouderen, mensen met een beperking en mensen met GGZ problematiek gingen op ontdekkingsreis naar innovatieve woonvormen. Het evenement bood een overzicht van knelpunten én oplossingen, met extra aandacht voor het langer thuis wonen in de eigen buurt. Organisator Yvonne Witters doet verslag.

 

Van Alphen van Stadsdorp Zuid schuift aan om te vertellen over de problemen die je tegenkomt bij het levensloopbestendig maken van bestaande woningen. Met name is er een schreeuwende behoefte aan liften.

 

Column

De column ‘Gezonde sporter’ is van Toon van der Aa.

 

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar via de website of direct via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel

U kunt deze uitzending terugluisteren via deze link. Nadat u het scherm van Salto hebt opengeklikt, klikt u op het icoontje 15.