Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

18 mei 2015

Radio Signaal, uitzending 21 mei

Lente op de Stadsboerderij! Wat valt er voor stadse kinderen allemaal te beleven? En: een gesprek met Jeanette Krijnen over mentorschap voor wilsonbekwamen. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Stadsboerderij

Annelijn van Amsterdam heeft  de dagelijkse leiding bij Stadsboerderij Zimmerhoeve in Oud West. Kinderen leren er over het verbouwen van groente en fruit , maken zelf soep en kunnen helpen met de dieren verzorgen.  De boerderij heeft inmiddels een respectabele geschiedenis. Al in de jaren 70 werden er op het braakliggend terrein van de voormalige ijzergieterij J.Zimmer en Zn. dieren gehouden. 

Mentorschap voor wilsonbekwamen

De Stichting Mentorschap Amsterdam  draagt zorg voor de inzet, kwaliteit en ondersteuning van mentoren voor wilsonbekwame meerderjarigen. Het gaat daarbij zowel om mensen binnen als buiten instellingen. Directeur Jeanette Krijnen vertelt over rechtszekerheid, de vertrouwensrelatie, oplossingen en  valkuilen.  En wat is dat eigenlijk: 'wilsonbekwaam'?

Manie uit maatschappelijke dwang

De column 'Manie uit maatschappelijke dwang' is van Peer Petersen.

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel