Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

23 september 2015

Radio Signaal, uitzending 24 september 2015

In deze uitzending aandacht voor werkervaringsplaatsen, stille armoede en Chat Hulp Amsterdam. Dit laatste in het kader van de Week tegen Eenzaamheid die weer voor de deur staat. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). We zijn natuurlijk ook via internet te volgen en terug te luisteren.

Werkervaringsplaatsen

Stichting Herstelling biedt werkervaringsplaatsen. De organisatie werd in 1998 opgericht door bureau Maatwerk van de gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland. Toen ging het nog slechts om het opknappen van forten van de Stelling van Amsterdam. Inmiddels strekken de activiteiten zich uit tot horeca en dienstverlening. Te gast is Ron Paulissen, conciërge bij Werkbedrijf Herstelling Zeehoeve.

Chat Hulp Amsterdam

Van donderdag 24 september tot en met zaterdag 3 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Jan Willem Gerkema is chatoperator van Chat Hulp Amsterdam (CHA).  Sinds een jaar voeren goed opgeleide vrijwilligers chatgesprekken met mensen die de aansluiting met hun omgeving zijn kwijtgeraakt, of zich zorgen maken over mensen uit hun omgeving. De organisatie is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen De Regenboog Groep, Hulplijn Amsterdam en De Warmline.

Stille armoede

De Stichting Actie Stille Armoede  verstrekt kerstpakketten op maat aan meer dan 2000 gezinnen met een inkomen onder het armoedegrens. Vrijwilligers zijn het hele jaar bezig met het werven van subsidies, giften en donaties. Secretaris Ravi Weyenberg vertelt over deze grote operatie.

Column "Een warme lijn"

De column 'Een warme lijn' is van Nynke van Zwol.

Radio Signaal: ook in de cloud

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel