Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

11 augustus 2014

Radio Signaal 14 augustus: pesten op het werk

Jan Barnhorn interviewt een uitzending lang zomergast Laura Willemse, bestuurslid van de stichting Pesten op de Werkvloer. Stem donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren.

Naar schatting 250.000 tot 350.000 mensen worden structureel gepest op het werk. Het exacte aantal is moeilijk te bepalen omdat er geen eenduidig registratiesysteem is, en veel gevallen  binnen de bedrijfsmuren blijven. Op het praten erover rust namelijk nog steeds een taboe.

Ook worden gepeste werknemers soms zo geïntimideerd dat ze er niet over durven te praten. Zeker is wel dat mensen die op het werk gepest worden, daar vaak  blijvende schade van ondervinden. De stichting Pesten op de Werkvloer probeert het onderwerp bespreekbaar te maken en biedt als meldpunt ook ondersteuning. 

Radio Signaal Digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen, of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel