Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

6 oktober 2015

Radio Signaal over het Odensehuis

In deze uitzending aandacht voor het jubilerende Leerorkest en het Odensehuis voor jonge mensen die de diagnose dementie hebben gekregen. Stem donderdag 8 oktober tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). We zijn natuurlijk ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Het Leerorkest jubileert

Tien jaar geleden ontwikkelde muziekschooldirecteur Marco de Souza in nauwe samenwerking met basisscholen in Amsterdam Zuidoost het Leerorkest. Kinderen leren onder schooltijd een muziekinstrument spelen. Vervolgens spelen ze samen in hun eigen symfonieorkest op school: het Leerorkest. Er startte een unieke samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het enthousiasme  in Zuidoost heeft zich inmiddels uitgebreid uit over de hele stad.

Klik hier voor een interview met Marco de Souza in het Parool van 12 januari 2014. Hij was toen net uitgeroepen tot Amsterdammer van het jaar.

Jong en dement

Veel mensen die te horen krijgen dat zij lijden aan een vorm van dementie, zijn nog lang niet zorgbehoevend en komen dus ook niet in aanmerking voor professionele zorg. Daarbij moeten ze de klap vaak zelf maar verwerken.  Het Odensehuis biedt als inloophuis informatie, contact met lotgenoten en perspectief om actief deel te blijven uitmaken van de samenleving. Coördinator Bep van Oostrom komt samen met een vrijwilliger vertellen over de Odensegedachte en de praktijk van het huis.

Klik hier voor een artikel uit het blad Zorg en Welzijn van 5 februari 2015

Column: Rollen in het Rijks

De column Rollen in het Rijks is van Marja Moskieft.

Radio Signaal in de cloud

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel