Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

17 maart 2015

Radio Signaal uitzending 19 maart

In deze uitzending: een interview met wethouder Zorg Van der Burg (VVD) over overgewicht bij kinderen, en een dubbelportret van twee schrijvers van uitgeverij Tobi Vroegh. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Overgewicht bij kinderen

In Amsterdam hebben meer dan 30.000 kinderen ernstig overgewicht. Jan Barnhoorn praat hierover met wethouder Eric van der Burg. Sinds 2013 loopt het programma Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht (AAG). Deze week bespreekt de gemeenteraad de voortzetting van dit programma 'Ga! Voor een gezond gewicht'.  

Erik Orendi en Nicky Samson

Uitgeverij Tobi Vroegh wil met haar uitgaven een brug slaan tussen de psychiatrie en de maatschappij als geheel. Een dubbelinterview met twee van haar schrijvers: Erik Orendi en Nicky Samson. Erik beschrijft in zijn verhalenbundel De Chili Papers een rondreis door Chili. Het boek is onder meer het bewijs dat je ook met beperkte financiële middelen (een “staatsuitkering”) veel van de wereld kunt zien. 

Nicky Samson’s boek Ik heb een gek te temmen komt binnenkort uit. Het is een autobiografisch verhaal over een onterechte opname in een GGz- instelling en de psychose-achtige gevolgen daarvan. 

Column

De column 'Help, wie ben ik?' is van Petra Jorissen.

Radio Signaal Digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen of volg Radio Signaal op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel