Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 november 2014

Zorgschouwen on Tour op 28 november

In het kader van ons project `Cliënten Waarderen` maken wij een rondrit langs vier Amsterdamse woonzorgcentra. `Zorgschouwen on Tour` vindt vrijdagmiddag 28 november a.s. plaats en gaat langs locaties De Schutse (Amsta), Vreugdehof (Amstelring), De Gooyer (Cordaan) en Henriette Roland Holst (Evean).

De zorgschouwen die in Amsterdam zijn gehouden hebben tot mooie nieuwe inzichten en verrassende resultaten geleid. Met een rondrit langs vier Amsterdamse woonzorgcentra willen we de opdrachtgevers van het project laten zien wat de opbrengst is geweest van de zorgschouw.

De tour die we maken staat daarom net als de zorgschouw zelf in het teken van op locatie ‘dingen doen en mensen bij elkaar brengen’. In de vier woonzorgcentra die we aandoen wordt uitwerking gegeven aan minimaal één van de verbetervoorstellen die in de zorgschouw aan bod is gekomen.

Daarnaast bezoeken we een activiteit of voorziening die benoemd is als ‘goed voorbeeld’. Het busgezelschap bestaat uit de bestuurders van de zorgaanbieders, Achmea, Cliëntenbelang Amsterdam en de Gemeente Amsterdam. Op locatie worden zij ontvangen door de cliëntenraden en deelnemers aan de zorgschouw.

Project Cliënten Waarderen

In Amsterdam zijn 26 zorgschouwen succesvol uitgevoerd en positief ontvangen in de Amsterdamse zorglocaties. Tijdens de zorgschouw kijkt een gemengd samengesteld gezelschap vanuit het huis en de buurt met een positieve insteek naar de kwaliteit van de leefomgeving.

Doel is om te kijken hoe die leefomgeving binnen de bestaande situatie verbeterd kan worden. Daarnaast wisselt de locatie goede voorbeelden uit op thema's als communicatie, eten en drinken, dagbesteding en leefomgeving.De opbrengsten vindt u op www.clientenwaarderen.nl.

Meer weten?

Wilt u meer weten over, of aanwezig zijn bij een deel van de tour? Neemt u dan contact op met Marita Tolman via m.tolman@clientenbelangamsterdam.nl of Emma Vreugdenhil via e.vreugdenhil@clientenbelangamsterdam.nl of bel naar (020) 75 25 100. Houdt u voor de meest recente updates ons Twitteraccount @zorgschouwen in de gaten en volg #zorgschouwtour.

Klik hier om de papieren versie van de aankondigingen te downloaden.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel