Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

Themabijeenkomst over en met mantelouders

Datum: 9 oktober 2023
Tijdstip: 11:00 - 14:00 uur.
Locatie: Stichting De Gibraltar, Haarlemmerweg 645-1, Amsterdam West.

Route: Klik hier.

Aanmelden: Klik hier.

 

Voor deze bijeenkomst van het Platform Mantelzorg Amsterdam nodigen wij alle mantelouders, broers en zussen van een zorgintensief kind uit om met ons en elkaar in gesprek te gaan. Wat betekent het hebben van een zorgintensief kind bijvoorbeeld voor de gezinsleden en het gezin geheel? De informatie en ervaringen van de deelnemers willen we gebruiken voor een advies of manifest met concrete aanbevelingen voor de gemeente Amsterdam om het mantelzorgbeleid te verbeteren.

 

Voor werkende ouders organiseren we een tweede bijeenkomst op 17 oktober
( 18.00 - 20.00 uur), ook bij De Gibraltar. Voor deze bijeenkomst kunt u zich al opgeven. 

 

Aanleiding

Aanleiding voor deze bijeenkomst was de theatervoorstelling 'Broos' op 26 juni jl.. De voorstelling was ‘precies goed (spot on)’, zo vertelden de aanwezige mantelouders. Ze voelden herkenning en erkenning voor zichzelf, omdat ze zich vaak alleen voelen in hun strijd of worsteling. Het is voor de buitenwereld moeilijk te begrijpen hoe het is om een zorgintensief kind te te hebben.

 

Ouders van jonge en ook volwassen kinderen zien weinig verandering als het gaat om zorg en ondersteuning voor hen in de afgelopen decennia. ‘Hoe gaat het met jou?’ Die vraag krijgen ze bijna nooit.

 

terug naar de agenda »

Gesprek laden

Deel dit artikel