Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 mei 2018

Cliënten en zorgverleners vragen meer ruimte

De Klankbordgroep Personen met verward gedrag organiseerde op 14 mei een tweede bijeenkomst in samenwerking met het Herstelcafé. Er waren veel ervaringsdeskundigen en hulpverleners aanwezig, die enthousiast meedachten. Tijdens het gesprek met de aanwezigen kwam naar voren dat zowel cliënten als hulpverleners meer ruimte nodig hebben. Hulpverleners krijgen te maken met steeds meer regels die tijd vergen. Terwijl zij liever iets extra’s doen voor een betere relatie met de cliënt. Cliënten willen de ruimte om eigen initiatief te kunnen nemen, zoals zelf een behandellocatie kiezen. Bij hen thuis of ergens anders  waar ze zich prettig voelen.


Herstel

Het herstel van een psychische aandoening kwam ook ter sprake. De herstelcafés, buurtkamers en EDplaatsen zijn goedwerkende voorbeelden die bijdragen aan herstel. EDplaatsen zijn ontmoetingsplekken vóór en dóór mensen met psychische of sociale problemen. Er zijn inmiddels verschillende Edplaatsen verspreid over de stad.

 

Dementie en verward gedrag

Er waren twee sprekers uitgenodigd. Sjef van Bommel (trainer bij Dementievriendelijk) gaf inzicht in dementie en verward gedrag en tips voor als je iemand tegenkomt die misschien dementie heeft. De andere spreker was Barbera Olthof, projectleider van het platform LVB (licht verstandelijk beperkten) en het project Samen Sterk zonder Stigma bij Cliëntenbelang Amsterdam. Een belangijk punt dat zij aanstipte was het feit dat het belangrijk is voor alle betrokkenen om de effecten van stigmatisering te onderkennen.

 

Volgende bijeenkomsten

De volgende bijeenkomst vindt plaats op maandag 11 juni. Deze staat in het teken van de schakels binnen de crisisketen. De laatste bijeenkomst is op vrijdag 6 juli. 

 

Foto Esther kok december 2017 uitsnede klein.jpg

Meer informatie

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Esther Kok (projectmedewerker klankbordgroep 'Personen met Verward Gedrag') op (020) 75 25 154 of via

e.kok@clientenbelangamsterdam.nl

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Lees ook het artikel 'Dialoogbijeenkomst Achter de voordeur trekt veel deelnemers'