Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

14 oktober 2022

Dementie Museum draagt symbolisch de sleutel over

Initiatiefnemer Annette Beeftink droeg op 10 oktober de symbolische sleutel van het Dementie Museum over aan onze directeur Deborah Lauria. Cliëntenbelang Amsterdam zet de collectie in om meer bewustzijn te creëren over dementie dat steeds meer mensen treft.

 

Tijdens de dag van de participatie leidde Annette Beeftink een workshop waarin ze liet zien hoe de objecten van het museum in te zetten zijn. Op kartonnen sleutels schreven de deelnemers hun ideeën voor een succesvol museum. Na afloop van de workshop overhandigde Annette deze sleutels aan Deborah Lauria.

Tekst loopt door onder de foto

sleuteloverdracht Dementie Museum klein.jpeg

 

Museum om je op nieuwe gedachten te brengen

Waarom een museum? Annette: “De naam is gekozen omdat je in een museum op een ander been gezet wordt. Dat is iets wat ik ook met het Dementie Museum wilde bereiken. Maar goed, nu gaat het over in andere handen. Cliëntenbelang Amsterdam kan het concept verder ontwikkelen en haar eigen ideeën gebruiken.”

 

Drie virtuele zalen

Het virtuele museum heeft drie zalen, met daarin 10 objecten.
Dat zijn bijvoorbeeld een verhalenbundel van Stefanie Koning. Hierin schrijft zij over de verbinding tussen de dromerige laag van ons bewustzijn. En over de wijze waarop mensen – met en zonder dementie – op elkaar kunnen reageren.

Of een podcast van Merel Langedijk met als thema ‘Wat betekent aansluiting bij het hier en nu in de omgang met mensen met dementie?’ De maker interviewt een deskundige op dit gebied. Ook neemt zij de luisteraar mee in het toepassen van mindfulness.

 

Lees ook ons eerdere artikel Clientenbelang Amsterdam neemt Dementie Museum over.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruud Fiere, community builder Cliëntenbelang Amsterdam:  r.fiere@clientenbelang.nl, 06 301 72 301

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Online en reizend museum

Het Dementie Museum is een online èn reizend museum. Het is een plek waar mensen die te maken hebben met dementie, zich kunnen opladen door middel van interactieve objecten. Verrassende ervaringen en inzichten geven bezoekers hernieuwde energie bij het omgaan met de gevolgen van dementie.