7 februari 2017

Enthousiaste reacties tijdens bijeenkomst doelgroepenvervoer

Op 18 januari jl. hebben we met de gemeente een bijeenkomst voor onze achterban georganiseerd over het gemeentelijke programma `Doelgroepenvervoer`. Rond de dertig mensen waren aanwezig, een mooie opkomst. De doelstellingen van het programma zijn om het vervoersysteem te verbeteren, zodat gebruikers meer invloed krijgen op hun reismogelijkheden.

 

De manager van het programma Yolanda van Doeveren sprak over ‘de spaghetti van de huidige vervoersregelingen’. Voorbeelden van een niet-passend vervoerssysteem werden volop genoemd tijdens de bijeenkomst. Bijvoorbeeld:

  • Een meisje die met het leerlingenvervoer naar school gaat, moet eerst naar huis voordat ze met een ander busje naar haar sportclub gaat.
  • Mensen moeten een aparte terugreis boeken, terwijl ze alleen maar hun muziekinstrument weg willen brengen voor een reparatie. 

 

Negen experimenten

De gemeente voert negen experimenten vanuit het programma uit. Tijdens de bijeenkomst zijn veel ervaringen en tips uitgewisseld. Bijvoorbeeld over het experiment om het Aanvullend Openbaar Vervoer in de wijk te integreren: kleinschalig vraagafhankelijk openbaar vervoer op afroep voor mensen met en zonder beperking, dat aansluit op het gewone openbaar vervoer. Of over het experiment om het jeugd- en leerlingenvervoer niet meer van elkaar te scheiden. Het zou niet moeten uitmaken onder welke regeling een rit naar school, dagbesteding, therapie of sport valt. 

 

Meedoen aan experimenten

Wilt u meer weten over de experimenten of wilt u zich aanmelden om eraan mee te doen, dan kunt u terecht op de website van de gemeente over het doelgroepenvervoer. Of een mail sturen naar doelgroepenvervoer@amsterdam.nl

U kunt ook met onze beleidsmedewerker Bart Weggeman op (020) 75 25 151 of via b.weggeman@cliëntenbelangamsterdam.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht »

 

Deel dit artikel