Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

20 november 2018

Kinderen kleien met blinden en slechtzienden

Basisschool de Achthoek in het Oostelijk Havengebied is gehuisvest tegenover de Stichting Blinden-Penning. Een goede aanleiding om de kinderen in contact te brengen met mensen die blind of slechtziend zijn. Op 30 oktober gingen 8 blinde en slechtziende volwassenen kleien met 8 kinderen uit groep 3. Een mooi voorbeeld van ‘Inclusief Amsterdam’. Jong geleerd, oud gedaan.

 

Daan Stremmelaar, beleidsmedewerker jeugd bij Cliëntenbelang Amsterdam en vader van een dochter op de Achthoek, bracht ons Manifest voor een inclusief Amsterdam in de praktijk. Hij nam het initiatief voor een ontmoeting tussen de schoolkinderen en mensen met een fysieke beperking. Anderen roept hij op zijn voorbeeld te volgen.

 

Op hun gemak stellen

Met grapjes en kletspraatjes stelden de bezoekers de kinderen op hun gemak. En dat was fijn, want sommige kinderen vonden het aanvankelijk best spannend om met zo’n onbekende volwassene te gaan knutselen. Ze ontdekten dat iemand die niet of weinig kan zien, toch een huisje, een iglo of een torenflat kan kleien door te voelen met z’n handen. Er kwamen vragen als ‘Waarom heeft die meneer een bril op als hij niet kan zien?’ en ‘Hoe kan het dat je je ogen open hebt en niet kan zien?’

 

Goed voorbereid

De dag voor de knutselactiviteit had Arwen Schoppen, een slechtziende vrijwilliger van ons, een bezoek gebracht aan groep 3, met haar hulphond Edward. De kinderen hadden zich goed voorbereid en vroegen haar van alles over haar hond, het lopen met een stok en hoe ze slechtziend was geworden.

 

Uw ideeën

Wilt u ook kinderen kennis laten maken met mensen met een fysieke beperking bij hen in de buurt? Of hebt u andere goede ideeën over ‘Inclusie jong geleerd’?  Neemt u dan contact op Daan Stremmelaar via d.stremmelaar@clientenbelangamsterdam.nl of op 06 20 30 77 02.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel