Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

4 juni 2024

Radio Signaal 2 uur live vanuit De Hallen Studio's

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met nieuwe mededelingen en een actuele agenda.

 

Donderdag 6 juni kunt u tussen 14.00 - 16.00 uur luisteren naar een twee uur durende live uitzending van Radio Signaal. We zenden uit vanuit de loft in De Hallen Studio's in Amsterdam - West tijdens het jaarevenement van Cliëntenbelang Amsterdam. Het evenement heeft als thema 'Sociale Inclusie'. Tijdens deze uitzending staan kunst en cultuur centraal en hoe deze zich verhouden tot de zorg en ons welzijn. Een uitzending die u niet mag missen!   

 

Wilt u er live bij zijn? Dat kan als u op tijd bent, want vol is vol.

 

Programma eerste uur

 

Betekenisvol contact

Juul van Hoof (programmamanager bij Thrive Amsterdam Mentaal Gezond) is te gast. Zij  laat haar licht schijnen op het thema van het jaarevenement en wat ze ervan verwacht. Ze gaat in op het verband tussen Amsterdamse Thrive Mentaal en Sociale  Inclusie en vertelt over de Week van Mentale Gezondheid (3 tot en met 8 juni) en het thema 'Betekenisvol contact'.

 

Omgaan met je aandoening

Larissa  (PR medewerker en redacteur) en Lea Geesing (projectleider) van uitgeverij Tobi Vroegh schuiven aan. Hoe houd je je als uitgeverij overeind in de boekenwereld en waar loop je tegenaan? Te denken valt aan bijvoorbeeld boekverkopen, boekpresentaties, en het binnenhalen van opdrachten. En hoe beïnvloedt het werken bij de uitgeverij je herstel of het beter omgaan met je aandoening?

 

Kunst en de psyche

Die laatste vraag stellen we ook aan Edward Christiaan (voorzitter) en Minou Zijlstra (bestuurslid), beide kunstenaars van het Diep Water Collectief. We gaan het hebben over de betekenis van kunst en het maken van kunst voor mensen met een psychische aandoening en de verschillende kunstvormen.

 

Hoe verhoudt het Collectief zich tot andere kunstenaars en hoe maken zij onderdeel uit van de kunstwereld met exposities, open atelierroutes, (galerie)verkoop en meer. Wat betekent dit en het zelf draaiende houden van het atelier voor het gevoel van eigenwaarde en meedoen?

 

Kunst cultuur zorg en welzijn

Eliza Perez is projectleider Kunst & Zorg bij Cordaan en houdt zich bezig met de verhouding tussen kunst en cultuur en zorg en welzijn. Aan de orde komt de manier waarop Cordaan het maken van kunst op haar vestigingen stimuleert. En wat betekent het bekijken van kunst en het maken van kunst voor ons gemoed en welke invloed heeft het op herstel of weerbaarheid?

 

Programma tweede uur

 

Kantje Boord

Wouter Buijs van Toneelgroep Jet vertelt over het werk en het karakter van de toneelgroep hoe de producties tot stand komen. Jet werkt nu hard aan de voorstelling Kantje Boord. We hebben het ook over de betekenis van Jet voor de acteurs en hoe zijn positie is binnen de Amsterdamse theaterwereld.

 

Oprichten theatergroep

Nils van Gelder wil een theatergroep oprichten. Voor welke mensen is de groep bedoeld en wat zijn de obstakels voor hen? Wat maakt het ingewikkeld om de groep van de grond te krijgen en hoe gaat hij de financiering organiseren? Wat kunnen anderen betekenen voor een kick-start? Kan Toneel Jet misschien van dienst zijn met tips en adviezen?  

 

Zang en dichtkunst

Ronald Schepman treedt op. Hij is een bekende Amsterdamse straatartiest die eigen nummers speelt. En dichter Coen Cuijpers is opnieuw te gast en draagt zijn gedicht 'Buitenbeentjes' voor.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.