Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

23 september 2014

Radio Signaal 25 september

In deze uitzending besteden we aandacht aan de grote meldactie van Cliëntenbelang over de thuiszorg, de Week tegen Eenzaamheid en de stichting BUUV. Stem donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Meldactie thuiszorg

In het voorjaar hield Cliëntenbelang Amsterdam een meldactie naar de kwaliteit van de thuiszorg in de stad. Hilde van 't Klooster, coördinator van het Meldpunt van Cliëntenbelang, vertelt over de  resultaten.  Amsterdamse cliënten willen  vaste medewerkers, die goed zijn opgeleid. Ze moeten over voldoende kennis beschikken over de ziekte en de beperkingen van de cliënt. Komt de thuiszorg hieraan tegemoet, en wat gebeurt er met klachten?  Welke  aanbevelingen  doet Cliëntenbelang om de kwaliteit van de thuiszorg te verbeteren?

Week tegen Eenzaamheid

Van 25 september tot en met 4 oktober organiseert de Coalitie Erbij weer de Week tegen Eenzaamheid ’.  Margriet Valkman, Management Assistent bij de Protestantse Diaconie, vertelt over de activiteiten die in Amsterdam zijn gepland.

De Coalitie Erbij bestaat uit een diverse humanitaire organisaties die in Amsterdam actief zijn, waaronder het Rode Kruis, Leger des Heils, de Voedselbank, Protestandse Diaconie en  Cliëntenbelang Amsterdam.

BUUV

BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners van Amsterdam Zuid.  Bij BUUV gaat het om diensten die je als bewoners voor elkaar kunt doen. Het is belangrijk dat dat mensen zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving en op een prettige manier in hun buurt kunnen blijven wonen. Deelnemer Rachel van der Helm vertelt op welke wijze BUUV daar een bijdrage aan levert.

Column

De column is van Peter

Radio Signaal digitaal

Luister  via internet  livenaar de uitzending. Beluister  eerdere uitzendingen, of volg Radio Signaal op  Twitter.  Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons  Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel